Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a pontos megnevezése annak...

Mi a pontos megnevezése annak a zöld konténernek (akár angolul is) ami a fehér balra-jobbra nyíllal az autópályák lehajtójánál található?

Figyelt kérdés

Régen, gyerekkoromban mindig érdekelt ezeknek a konténereknek (ha egyáltalán ez a nevük) a mibenléte. Emlékszem arra, hogy egyszer a családdal megálltunk az autópályás, WC-s pihenőhelyen, ahol láttam ilyen konténert, de azt éppen szemetesként használták. Akkor gondolkodtam el azon, hogy egy "szemetest használnak irányjelzőnek"?

Amúgy én úgy gondolom hogy alapból ezek homokkal vannak feltöltve és csak egy kiszuperált darabot fogtak be szemetesnek - amit gyerekként láttam annó, de most már tényleg érdekel, hogy mi ezeknek a pontos neve.

2020. jún. 20. 17:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Impact attenuator.
2020. jún. 20. 21:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Kijárati terelőelem (?)
2020. jún. 20. 22:53
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

kijárati terelőelem a legpontosabb elnevezése tudomásom szerint.

Az lényegében egy nagy műanyag láda aminek az alja van esetleg megtöltve homokkal vagy vízzel hogy legyen súlya hogy egy nagyobb szél se tudja elmozdítani a helyéről és ha esetleg beleütköznek telibe akkor a benne lévő anyag egyféle tűzoltó anyagként is szolgáljon meg a kifolyó olajat vagy üzemanyagot vagy bármit felszívjon inkább. Maga a láda ami rá van festve jel az meg nyilván érthető miért van rajta.

Amit te láthattál amit szemetesként használtak az lehetséges hogy egy régi selejtes darab volt erre beáldozva. Nagyon régen jóval a 2000-es évek előtt inkább elképzelhetőbb volt hogy ilyenekből csináltak szemetest amolyan újrahasznosítás céllal.

2020. jún. 20. 23:57
 4/4 A kérdező kommentje:

"Nagyon régen jóval a 2000-es évek előtt inkább elképzelhetőbb volt hogy ilyenekből csináltak szemetest amolyan újrahasznosítás céllal."

Igen, én is ezekben az időkben találkoztam vele. Most már legalább ezt is tudjuk. :)

2020. jún. 22. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!