Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Most akkor átvertek vagy...

Most akkor átvertek vagy ilyen van???

Figyelt kérdés

Rendeltem egy ágyat 200 kmre innen, amire az eladó szállításként megadott x összeget, utána olvastam a futár cég olcsóbban szállít, majd megkérdeztem csomagszámra hivatkozva tőlük, mennyiért is hozzák nekem a bútort, amire azt a választ kaptam hogy nem mondhatják meg, mivel szerződésben vannak az eladóval és nem tudják hogy nekem mennyi összeget mondott.

Eddig azt mondta az eladó hogy körülbelüli összeget tud mondani hogy mennyiért fogják hozni mert benzin függő, és majd csak smsben tudom meg, ő nem tudja megmondani, így is lett smsben pár száz fttal több lett, de igazából több ezer forinttal kevesebb valójában a szállítási díj.

Ez normális dolog? Ilyennel még nem talalkoztam soha.

2020. jún. 18. 07:59
 1/3 anonim válasza:
75%
Ez teljesen normális, ahol az ágyat gyártják (annak a cégnek) is legyen nyeresége, meg a szállító cégnek is. Ha nem csak 1-1 terméket szállít a cég, hanem folyamatos szerződésük van, akkor megeggyezés alapján szabják meg, ami még függ: a távolságtól, a benzin árától, az áru súlyától-méretétől is. (Ez csak az én elképzelésem, de valahogy így van)
2020. jún. 18. 09:11
 2/3 anonim ***** válasza:
69%
Teljesen normális, az a nem normális, hogy ilyeneken rugózol, filléreken.
2020. jún. 18. 10:13
 3/3 anonim ***** válasza:
Elég gyakori, hogy azok a cégektől rendelve akik szerződésben állnak valamilyen futárcéggel, magasabb a szállítási díj, mint magánszemélyként történő csomagküldés esetén. Hogy ez miért így van? Hogy több profitjuk legyen a cégeknek. (Én pár éve egy konyhai asztalt rendeltem úgy, hogy neten kikerestem a terméket, elküldtem az egyik boltba a haveromat (mert tőle ott volt pár száz méterre, tőlem meg 150 km-re lett volna) megnézni, hogy van-e ott náluk ilyen. Volt, így megvetettem a haverommal az asztalt + rendeltünk oda a bolthoz asszem GLS futárt, és azzal hozattam haza, mert ők elhozták 3 ezer Forint körüli összegért, a bolt meg 15 ezret kért volna a szállításért, ami szerintem egy nevetségesen nagy összeg, főleg hogy nem is ők hozták volna, hanem valamilyen futárcég.)
2020. jún. 18. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!