Hogyan találhatnék olyan közösséget az interneten, ahol valódi pilótáktól kérdezhetek?
Rólam annyit, bár ez nem érdekfeszítő szempont, nem szeretnék sem kereskedelmi sem katonai pilótává válni, a lövész és a buszsofőr szakma nekem túl keménynek tűnik és a korból is kiestem.
A repüléstől mint hobbitól nem tudok szabadulni gyerekkorom óta, akár megszerzem a jövőben a PPL-t, akár nem. Elég ha a "GA terminálig" eljutok. Érzem, hiába van pénzem elég sétarepülésre lassan az idegeire megyek a helyi repülőklubnak, akkor is ha időnként kiegészítő oktatást is kapok, mint túlérdeklődő. Így marad a közösség számára megvetett és gyűlölt szimulátorozás, pedig felerészben mindent [link] tőlük és másoktól tanultam, enélkül bele sem mertem volna fogni, ez is sok százezer forintomba került. Elegem lett a külföldi fórumokból. Magyarokkal szeretnék beszélni, repülésről, műszertanról, motortanról, fizikáról, tapasztalatokról. Tény 3 millió forint még pillanatnyilag nincs a zsebemben, ami késik nem múlik.
Apukám hobbi szintű pilóta, '79 óta repül. Vitorlával kezdte, volt nemzeti bajnokságon 3., azóta oktat sima vitorlát, mo-vitot meg egymotoros gépeken is, illetve mindenféle elméletet is, meg van PPL-je, vett nemrég egy repülőt, így én leginkább a félig laikus kategóriába tenném magam, közvetlen kapcsolattal egy pilótával. :)
Ennél sokkal olcsóbb, ha ez a téma érdekel, ha rendszeresen kimész repterekre repülni. Vitorlázót ajánlom, mint az egyik legelérhetőbb, talán egyik legnyersebb, legélvezhetőbb formáját a repülésnek. Közben ismerkedhetsz hasonló érdeklődésű emberekkel, biztos szívesen magyaráznak dolgokat, főleg ha beiratkozol rendesen órákra. Asszem ősztől szokott elmélet lenni kezdő vitorlásoknak, de biztos van egyéb lehetőség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!