Vészhelyzet határátkelés?
Tiszteletem mindenkinek. Érdekelne, hogy a jelenlegi Romániai helyzetben (veszélyhelyzet) van -e lehetőségem átkelni a határon?
Természetesen vállalnám a kötelező 14 napos otthoni karantént. Barátnőmhöz és családjához, valamint a nagyon beteg dédapjához mennék látogatóba (jó darabig nem is jönnék vissza, tekintve hogy december óta nem láttam a barátnőmet) van erre valamilyen lehetőségem?
Vagy esetleg mondhatom azt, hogy családtagjaimhoz megyek? Mert jogilag ők nem a családtagjaim, úgy tudom.
Nagyon szépen megköszönöm majd a válaszokat, mindenkinek megy a zöld kezecske.
Nagyon fontos lenne számomra ez az utazás valamint a kérdés egyaránt. Szép napot!
"A külföldről érkező személyek kötelezően 14 napos otthoni elkülönítésbe vonulnak. Akik nem akarják a fertőzés veszélyének kitenni a hozzátartozóikat, választhatják a hatósági karantént is, de az ellátásukat ki kell fizetniük. Kivételt jelentenek a teherautósofőrők, repülőgépek és hajók személyzetei, műszaki cikkek szerelésével és karbantartásával foglalkozó, ha nem mutatkoznak rajtuk a fertőzés tünetei.
Zárva marad a magyar-román határon a tornyai, a székelyhídi, a nagyszalontai és az érmihályfalvi határátkelő; utóbbin engedélyezett a teherforgalom. Zárva maradnak más szomszédos országokkal közös, további határátkelők is.
Tilos a külföldi állampolgárok belépése az országba, kivételt jelentenek a román állampolgárok hozzátartozói, a Romániában tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek európai uniós állampolgárságú hozzátartozói, az Európai Parlament tagjai, a diplomáciai testületek alkamazottai, a menekültstátuszra jogosultak, a humanitárius folyosókon áthaladók, a segélyszervezetek munkatársai"
A konzuli szolgálat utazási tanácsait érdemes nézegetni elindulás előtt: [link]
Jelen pillanatban szlovéniába és svédországba lehet beutazni szabadon, korona teszt nélkül. Olaszország június 3-án nyit, oda sem kell majd teszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!