Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Női sofőrőknek miért megy...

Női sofőrőknek miért megy nehezebben a parkolás?

Figyelt kérdés
2020. máj. 9. 14:53
 1/6 anonim válasza:
81%
Mert az oktatójuk mondta nekik, hogy 30 centinél ne álljanak távolabb a járdától, de teljesen rossz a szemmértékük, elrontották a pasik, amikor a 20 centit magyarázták.
2020. máj. 9. 15:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez természetesen általánosítás.

Azonban van tudományos alapja. A férfiaknak általában jobb a vizuospaciális képességük, ami például parkolásnál jelenthet előnyt

"Goldstein, Haldane, and Mitchell (1990) explored the effect of two response styles—slowness of performance and reluctance to guess—by using a 3-D mental rotation test (the task showing the largest cognitive sex difference) and found that time limits and raw scores contributed substantially to the male advantage. We applied two tests in thespeed-power continuum to a representative sample of 621 males and 821 females in their last year of high school in a 2 × 2 (gender × time) full factorial design. Reluctance to guess was similar for males and females. Males obtained more correct responses on both tests, and for both time conditions, than did females."

Forrás:

Sex differences in visuospatial ability: Do performance factors play such an important role?

Ana R Delgado, Gerardo Prieto

Memory & Cognition 24 (4), 504-510, 1996

[link]

2020. máj. 9. 16:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Miért, a nőknek nehezebben megy a parkolás?
2020. máj. 9. 17:32
 4/6 anonim válasza:
100%
Én nem vagyok nő ugyan, de nekem is nehezen megy és taxisként dolgozok :D Igaz csak 2 éves jogsim van, abból jó ha már 1 évet levezettem. Teher jogsim is van, viszont legalább megtanultam tükörből tolatni xD
2020. máj. 9. 18:40
 5/6 anonim ***** válasza:
52%
Egyre kevésbé hiszem azt, hogy igaz ez az általánosítás.
2020. máj. 9. 19:46
 6/6 anonim ***** válasza:
51%
Amiért az autós oktatók általában (!) nem értenek a női lélekhez és érzelmi blokkot képeznek emiatt. Amire a kedves ismerősök , családtagok még gyakran rá is tesznek egy lapáttal , el veszik az önbizalmát.A nők gyakran keverik a jobb és bal oldalt , rossz a térérzékelésük.Ezt legtöbbször nem türelemmel próbálják kompenzálni az oktatók hanem ordítással/túl erős befékezéssel/kormányba kapással.Emiatt rettegünk attól hogy jön valaki aki belénk köt , le ordít, ha valamit nem jól csinálunk . És valljuk be őszintén , ha nem tudunk leparkolni elsőre , majdnem mindig van egy türelmetlen valaki aki nem bír ki fél percet hogy végezz , magyaráz , dudál , mutogat . Úgyhogy stresszeljük magunkat , a manőver megkezdése előtt ,görcsben áll a gyomrunk.Másik verzió a rosszul parkoló nőknél aki direkt nem is akarja jól csinálni ,mert valaki elhitette vele ,hogy képtelen rá , ezért nem is törekedik a fejlődésre .Legnagyobb lelki nyugalommal lerakja valahol a kocsit aztán várja , hogy bárki más oldja meg a helyzetet helyette , kerülgesd , vigyázz az ő autójára ,ha vele mentél parkolj át ha nem tetszik.
2020. máj. 15. 15:24

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!