Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Létezik olyan trafi ami azt...

Létezik olyan trafi ami azt nézi hogy sárgán, pirosan megyek e át?

Figyelt kérdés

Ma a rakparton haladtam (Budai oldal III. Ker felől). Az S kanyar után az első lámpán. Szerintem egy pirosat kaptam. Megengedett sebeseggel mentem. Epp hátra néztem (közel volt a masik kocsi) amikor ujra előre akkor lattam,hogy eg sárga es elege megilyedtem. De veszfekezesedés sem volt megoldás. Talán ha a lámpa előtt 1-2 méterrel lett piros (reggel történt, azóta nyomaszt...). A wazeban 2 felé trafi van, a lámpás es a sima. Ha jol tudom a lámpás azt jelzi hogy milyen szín alatt megyek at. Kapni fogok e csekket ill ami jobban izgat, bunteto pontot. Vagy konyveljem el ezt mint egy tanuló pénz, hogy stresszeltem rajta rengeteget. (azért azt hozza tennem vadállat nem vagyok es nagyon nem szokasom ez. Korül néztem mielőtt es nem jott semmi sehonnan.)

Válaszokat előre is köszönöm. Es tudom hogy hulye voltam...

2020. ápr. 18. 00:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nincs "lámpás trafi" Magyarországon. Amit a waze így jelöl, az csak a kanyarodási tilalmakat ellenőrzi.
2020. ápr. 18. 00:05
 2/4 mantis religiosa ***** válasza:
100%
#1 K! Ezt Én sem tudtam eddig.
2020. ápr. 18. 06:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nincsen kimondottan a piros lámpán való áthaladást automatikusan rögzítő kamera Magyarországon, de térfigyelő kamerák felvételei alapján bizony osztogatnak bírságokat!
2020. ápr. 18. 10:26
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha rendőrsorfal előtt történt volna, akkor sem lenne ok bírságolásra.

„a kör alakú, valamint a nyilat vagy kerékpárt mutató folyamatos sárga fény a forgalom irányának megváltozását jelzi: az útkereszteződésnél - a kijelölt gyalogos átkelőhely, illetőleg a megállás helyét jelző útburkolati jel, ezek hiányában a fényjelző készülék előtt - meg kell állni; ha azonban biztonságosan megállni már nem lehet, az útkereszteződésen mielőbb át kell haladni;”

↑ 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól (azaz, a KRESZ) 9. § (4) c)

2020. ápr. 18. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!