Kaposváron miért baj, hogy sok körforgalom van?
Itt nőttem fel, és emlékszem amikor épült pár körforgalom, ismerősi kőrben gúny tárgyát képezte. ,"nah itt is egy körforgalom, szökőkúttal"
Aztán amikor meglett a papírom és én is közlekedni kezdtem, csak az előnyét éreztem. Ez mai napig így van. Persze én is hajtottam be rosszul, magyarán balról érkezőt lassításra késztettem, de ugyan ez egy kereszteződésbe anyagi káros lenne.
először külföldön találkoztam körforgalommal..a létező legjobb kereszteződés. Kaposváron azért van sok körforgalom, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés.
A városi rendőrkapitány szívesen ad felvilágosítást.
Egyáltalán nem baj, hogy sok körforgalom van. Eleinte nyilván szokatlan lehetett, ami miatt lehettek ellenérzéseik az ott élőknek, de ez bármilyen változással így van.
Amúgy az nem baj, ha lassításra kényszerítesz valakit, hiszen csak a hirtelen fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítés tilos. Gondolj bele, ott állhatna egy kamion vagy csuklós busz napestig, ha nem így lenne...
Mondjuk városon belül szerintem is tök jók a körforgalmak. Kaposváron ráadásul nincs is kirívóan sok körforgalom.
Persze vannak nagyon béna megoldások, pl. a "mini" körforgalmak, vagy amikor a gyorsforgalmi utat teleszórják körforgalommal (pl. 21-es út).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!