Mtz motorba véletlen kevés többfunkcios váltó /hidraulika olaj került, problémát jelenthet? Meghibasodhat tőle a motor?
Figyelt kérdés
Mindkettőt fel akartam tölteni motort és a hidraulika rendszert is, el voltam gondolkodva és véletlen a motorba került csekély mennyiségű maximum 1 deci a fent meg említett olajból, mennyire baj ez? Le kell cserélni az olajat vagy sem?2020. ápr. 15. 11:02
1/9 anonim válasza:
Az 1 deci semmit nem jelent, nem lesz baja.
2/9 anonim válasza:
1 deci semmit nem jelent, pláne egy MTZ-nek.
3/9 anonim válasza:
Váltó és hidraulika olajakat szilicium tartalmú vegyületekkel ötvözik. Magas hőmérsékleten (motorban) kíválnak és nagyon jó csiszoló anyagként koptatják a motort.
Cseréld le!
4/9 A kérdező kommentje:
de jó.. ma csak 15 percet ment,holnap már muszáj lesz vele dolgozni menni itthon meg csak 5 liter olajom van hozzá
2020. ápr. 15. 15:39
5/9 anonim válasza:
Hát a motor és a hajtóműolaj amúgy sem feltétlenül szeretik egymást. Szóval cserélni illene így!
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor nem cseréltem le mert ha jól emlékszem kevés, kb 50üó volt még hátra+már akkor is ette az olajat így valamilyen szinten cserélődött.
Egyenlőre szinte semmi gond vele,néztem a füzetet amibe az olaj cseréket írom, megközelítőleg 1500 üó ment bele azóta,nem melegszik jobban,de talán,mintha gyengébb lenne kicsit,indulni jól indul,más gond nincs vele.
De azt muszáj megjegyeznem hogy ez egy felújított motor 2400-2500 üó van már benne és az előző felújítás se bírt ki 3000üó-át
dec. 24. 10:15
9/9 anonim válasza:
De az MTZ nem szar, 2500 üzemóránál már eszi az olajat, és kiált az újabb generálért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!