Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ismerősömtől vennék egy autot...

Kazi László kérdése:

Ismerősömtől vennék egy autot bontásra?

Figyelt kérdés
Amit én szeretném elbontani és az alkatészeit értékesíteni, magyar papíros hogy tudnám a tulajdonomba venni minnél kevesebb kölcséggel? Folyamata stb?

2020. ápr. 13. 19:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Bontani ma csak engedéllyel rendelkező autóbontók jogosultak.

Autó elvisz (vagy trélerrel), adnak érte pénzt vagy kérnek, állapotától függ, kiadják a bontási iagzolást és ezzel lehet kivonni a forgalomból.

Ez a ma hivatalos menetrend.

2020. ápr. 13. 20:23
 2/5 anonim ***** válasza:
12%

Nagyon egyszerű, megveszed, nem iratod át és a biztosítást sem fizeted utána => hivatalból kivonják az autót előbb-utóbb és már bonthatod is ;)

Elméletben valóban úgy van, hogy le kell adni egy bontóba és igazolással okmányirodában kivonatni, de a gyakorlatban közel sem így megy. Gyakran árulnak papírok nélküli autót egyszerű emberek is alkatrésznek, donornak, és a tanyákon/szegényebb környéken a kert végében letett pusztuló roncsautó sem ritka látvány.

2020. ápr. 13. 20:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Legálisan sehogy (szerencsére)

Ahogy tegnap a Suzukis kérdéshez is írtam, keress vissza, le vannak írva jó párszor a nem éppen legális megoldási lehetőségek

2020. ápr. 13. 21:11
 4/5 anonim ***** válasza:
81%
Megveszed, átíratod a nevedre, elbontod és utána fizeted a gépjárműadót, biztosítást életed végéig.
2020. ápr. 13. 21:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Átiratni 130000ft az autot, az meg nem éri meg hogy fizetek rá mindent, ha meg átiratom és nem fizetem akkor meg naponta fel számolnak x összeget én ugy tudom ha nincs biztositás, köszönöm az eddigi válaszokat
2020. ápr. 14. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!