Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyire büntetnek bevásárlókö...

Mennyire büntetnek bevásárlóközpont parkolójában hagyott autóért?

Figyelt kérdés
Ma Budapesten MOL Limoval mentünk vásárolni az Auchanba, viszont összefutottunk ismerősökkel, és ők vittek végül minket haza, így a Limot ott hagytuk (a bérlést lezártuk természetesen). Viszont most kezdtem gondolkodni rajta, hogy az auchan parkolója magánterület, így büntethetnek èrte. Tudom, az én butasàgom volt, így ha megbüntetnek így jártam, a kérdésem csak az lenne, hogy az ilyeneket mennyire figyelik?

2020. ápr. 7. 00:40
 1/5 nagyat válasza:
100%
Az Auchan parkolójának megnevezése közforgalom számára megnyitott magánterület. Így a tulajdonos korlátozhatja az oda behajtás időpontját és mennyiségét, illetve egyébb korlátozásokat vezethet be. Úgy mint egy parkolóházban. Véleményem szerint bírságot nem szabhat ki, viszont a járművet elszállíttathatja a legközelebbi nyilvános helyig saját költségen, amelynek költségét polgári peres úton a jármű tulajdonosán behajthatja, aki tőled polgáriperes úton hajthatja be azt illetve a perköltségekekt!
2020. ápr. 7. 07:21
 2/5 anonim ***** válasza:
55%
Ki van írva a parkolóra valami korlátozás? Jó lenne tudni...
2020. ápr. 7. 07:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az van írva, hogy a Kresz szabályai érvényesek a parkolóban.

Egyébként ha nincs útban akkor nem hiszem, hogy foglalkoznak vele, pláne ha csak 1 éjszakát tölt ott. Az áruház parkolója éjjelre sincs lezárva, másik meg pl. a budaörsi Auchan parkolójában úgy tudom évek óta rohad egy fehér furgon, és nem zavar senkit (legalábbis annyira nem, hogy foglalkozzanak is vele)

2020. ápr. 7. 08:57
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Tapasztalatom szerint bev.kozpontok parkolojaban neha hetekig ott van 1-2 auto. Nem foglalkoznak vele.

Ha 1-2 ejszakat van ott, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem szallitjak el.

Az egy masik kerdes, hogy tolvajok esetleg felfedezik, hogy gazdatlan az auto, tehat azert mihamarabb menj vissza erte.

Amugy .... tudom, ez OFF lesz..... de csupan a koronavirus-jarvany miatt kerdezem, miert ultetek be ismeros autojaba, ha ott volt a tietek?

2020. ápr. 7. 11:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Mert ingyen volt.
2020. szept. 14. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!