Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Motorozni szabad a kijárási...

Motorozni szabad a kijárási korlátozás idején?

Figyelt kérdés

Hali! Ha a rendőr megállít motorozás közben (nyilván nem a munkahelyem és a lakhelyem közt) akkor megbüntethet? Átnéztem a rendeletet, de a motorozásra egyik kitételt se tudom igazán ráhúzni.. szabadidős célú sporttevékenység talán.. dehát ez nem sport ha úgy nézzük.

Illetve motorral, beöltözve 4-5 haverral elmehetünk együtt motorozni ha betartjuk a távolságot meg nyilván be is vagyunk öltözve?

2020. ápr. 6. 16:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
60%
A qrva életbe, attol hogy el akarjátok magatokat zárni a civilizációtól, nem fog megszűnni ez a szar vírus, cserébe mindenki begolyózik, senkinek nem lesz pénze, minden esemény le lesz fújva, lassan nincs miért élni. De üljetek otthon hónapokig basszus, az aztán megoldja a nagy semmit.
2020. ápr. 6. 19:35
 12/17 dirtboy ***** válasza:
100%

4-5 haverral ne menj motorozni mert pont hogy csoportosulni nem lehet.

egyedül motozohatsz,kirándulhatsz a természetben,sőt megfelő távolságra azonos lakícem élővel is mehetsz kirándulni.

De 4-5 haveros motorozást inkább ne mert azért lehet bírságolni.

Ha nagyon akarsz velük menni akkor beszéljétek meg hogy nagy távolságot tartotok motorozás közben,illetve ha rendőr megállít akkor nem ismeritek egymást.

Illetve lehetőleg ne álljatok meg sehol csoportosulni.

/Átnéztem a rendeletet, de a motorozásra egyik kitételt se tudom igazán ráhúzni.. szabadidős célú sporttevékenység talán./

tévedés mert a motorozás nem sport.

valóban van motor sport de az nem keverendő a közúton való közlekedéssel.

közúton ha motorozol akkor szimplán járművezető vagy akár egy autós,az autós sem autósportként van.

Az már más téma hogy kressz szabályai mennyire vannak betartva.

2020. ápr. 6. 21:29
 13/17 anonim ***** válasza:
13%

11-es, te zacskót húztál a fejedre-füledre az elmúlt egy hónapban, vagy mi van?

Az egészségügy kapacitása véges, mert nem tudunk hirtelen többezer intenzívosztályos ápolót képezni. Ezért lassítani kell a vírus terjedését. Ezt a gazdaszervezetek számának csökkentésével lehet elérni, márpedig ennek egyetlen jsmert módja a találkozások számának csökkentése. Igen, leáll a gazdaság, de most az emberélet fontosabb.

Ha elmész motorozgatni, akkor potenciálisan növeled a balesetveszélyt, mert tévézés közben max felbuksz a szőnyeg szélében és a szerzett lila folt pár nap alatt eltűnik, míg a traktor által felhordott dzsuván kicsúszó gépről lebukfencezve mehetsz te is az intenzívre, nagyon fognak ott szeretni érte. És bizony plusz egy tankolás is, az plusz egy találkozás - és még más vevők is lesznek a boltban.

Tényleg nem egy bonyolult dolog ez - most a seggeden maradsz, pár hét múlva majd motorozhatsz kedvedre.

2020. ápr. 7. 07:13
 14/17 anonim ***** válasza:
87%

13

Nagyon is tisztában vagyok a dolgokkal. Pont azért jöttem rá, hogy ezt bizony nagyon eltúlozták a vezetők. Egy ilyen vírus miatt teljesen megbénították a világot, évekre megpecsételte ez a sorsunkat. Több emberi életet fog követelni a sok stressz, ideg, és bizonytalanság, amit a drasztikus intézkedések idéztek elő, mint maga a vírus. Néhány hét múlva nem fogok motorozni, mert egyrészt lehet nem lesz miből, másrészt meg annyi meló fog egyszerre a nyakamba zúdulni, és annyi megoldhatatlan probléma fog felmerülni a teljes leállás miatt, ami az én, és sok más ember összes idejét és idegrendszerét felemészti majd.

2020. ápr. 7. 19:17
 15/17 anonim ***** válasza:

Kis kört lehet menni a környéken, ahol még a boltba járás hihető, mert pl a lakóhelyedtől 150 km-re nem valószínű, hogy boltba mentél. Vagy ha van munkáltatói igazolásod akkor megmutatod, hogy melózni mész, max viszed magaddal a munkás ruhád táskába, és közbe lehet nem kell menned pl. Szombati nap.

Amúgy abba gondoltam bele, hogy most tegyük fel sok százezer hordozó nem tudja magáról, hogy az de otthon van pl 1 hónapig végig, amikor kezd lecsengeni a járvány, megszűnik a korlátozás és hirtelen ez a sok százezer hordozó is kimegy tömegbe kirándulni stb. eddig otthon 4 fal közt örizték a vírust aztán amikor majd kilehet menni akkor újra jön egy második hullám a fertőzősben. Persze kérdés, hogy a hordozó meddig fertőzhet valóságban.

2020. ápr. 10. 01:06
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

15

Persze, ez az, ennyi erővel év végégig ülhetünk a 4 fal között. És ugyanott leszünk, mintha nem is történt volna semmi. De legalább azt elismerte a tiszti főorvos, és más vezetők is, hogy ez csak időhúzás, amíg beszerzik a maszkokat, lélegeztetőket, felkészülnek jobban a megbetegedésekre. De akkor se kellett volna ennyire lebénítani mindent, és itt most egyáltalán nem Magyarországra gondolok, az egész világon ez megy. Úgyis mindenki el fogja kapni előbb-utóbb, lehetetlen elkerülni.

2020. ápr. 10. 09:10
 17/17 Nagypalz válasza:
69%

Kirándulni lehet! Kirándulni, hogy tudsz el menni? Eszközzel. Kivel? Csak a saját haztartasodba élovel vagy egyedul

Tehát egyszerűen szólva városba ne menj!

Ha többen mentek a kistelepüléseken 200m követési távolság egymáshoz képest. És nem ismeritek egymást!!!

2020. ápr. 10. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!