Tervezek hazamenni magyarországra 2 hétre vagy 1 hónapra. Ha most hazamegyek akkor utánna londonba vissza tudok jönni személyivel?
Itt élek már londonba 2 éve és szeretnék hazamenni,egy kis időre.
Mivel nem vagyok brit állampolgár ezért félek hogy amikor jönnék vissza nem fognak átengedni a lutoni reptéren...
Elek!
Anglia még az Eu-ban van? Nem, nincs benne.
Benne lesz amikor visszajössz? Nyilvánvalóan nem.
Az Eu-ban lehet személyivel utazni? Lehet.
Az irományod mennyiben kapcsolódik a kérdéshez?
Lehet,kerdezo, december 31ig.
Teljesen jogos, beleszaladtam ebbe a pofonba.
Papíron nem tagállam, jogilag viszont még nem tartanak sehol, a gyakorlatban semmi változás nem történt és addig nem is fog amíg nem sikerül megegyezni a "részletekről". Dec 31 a kilépés határideje ami 2x1 évvel meghosszabbítható. A vírus miatt borítékolható az 1 év, de az elmúlt éveket elnézve inkább 2.
Amíg az átmeneti időszak tart, addig tudsz személyivel rohangálni, másik kérdés hogy a vírus miatt mennyire engednek, de ez NEM attól függ hogy személyid vagy útleveled van.
Rendszeres feljönnek fb posztok hogy valaki megcsinálta autóval az utat, tehát lehet utazni. Ha van pre-settled státuszod, lakcímed, akkor nem fognak visszafordítani, a inkább az a probléma hogy a társaságok mikor törlik a járataikat, meddig lesz mivel utaznod.
Szerintem nem fognak visszaengedni... 1 hónap múlva nagyon durva lesz ott (is) a helyzet, lehet hogy még a saját állampolgáraikat sem engedik majd be.
A legjobbkor találtad ki... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!