Kamionozáshoz keresek GPS-t ami viszonylag nem rövid élettartalmú de olcsó?
Olcsón jót nem fogsz találni.
Amin gyárilag korrekt, rendszeresen frissülő kamionos szoftver van az jóval drágább.
Tudsz venni olcsó készüléket, nCore-ról szedsz kamionos térképpel rendelkező iGo-t és azzal már el lehet bóklászni, ha rendszeresen frissítgeted.
Mondjuk ez messze nem lesz olyan, mint mondjuk egy 140 000-res TomTom vagy akármi ami a forgalmat is figyeli..
Én Tomtom Truckert vettem 4 éve, már elég lassan áll fel a szoftver, a tartó töltőcsatlakozója megadta magát, helyi bóklászásnál nem mindig a leggyorsabb utat mutatja és elvihet mindenfelé (Angliában nem nehéz...), de ettől függetlenül elégedett vagyok vele.
Ha újra lesz szükségem, akkor esélyes hogy ugyanilyet veszek.
uhh, akkor nem érdemes play áruházból letöltött ingyenes here we go-val neki lendűlni? De jó.. kár, hogy nincs annyi pénzem. Waze se jó?
Mondjuk ha lenne pénzem, én is tomtomit vennék.
Akármivel neki lehet lendülni, anno GPS nélkül sem állt meg a közúti áruszállítás - csak lassabb volt.
A TomTom ( és a többi nagy cég ) "professzionális" készülékei a támogatás miatt drágábbak. Kapod mindig a friss térképeket, állandó friss TMC-d van, tud ezekkel a navi tervezni. Van normális, nagyjából pontos behajtási infód..
Kamionnál az a legfontosabb, hogy olyan úton menj be egy címre hogy ki is tudj jönni. Ha van elég rutin akkor elég a google maps is, de ha tök ismeretlen helyen kell csatangolni ahol lehetnek szélessék,magasság vagy hossz korlátozások oda nem árt valami komolyabb cucc, hogy:
-ne szívd be
-ne késs
-ne pazarolj időt
-spórolj!
A kamionok mindenhol útdíjkötelesek, egy 20-40-60km-es baki jelentős plusz költséggel jár meg akár büntetéssel is meg rengeteg szívással ha borul a terv és közben még pihenőt is kell tartani stb..
Egy drágább készülék sem teljesen hülyebiztos, a mellé is kell a sofőr.
Egy normálisabb 30-50 000-res navi hekkelt szoftverrel is lehet jó, csak ott internethozzáférés nélkül nincs tmc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!