Tavaly októberben vettem egy octaviat a munkatársamtól 1000euróert, és úgy egyeztünk meg, hogy 10 hónapon át, havi 100 eurót fogok fizetni. Az autót már névre vettem, de összesen csak 200 eurót tudtam kifizetni. A munkatársam emiatt követeli, hogyha nemtudom fizetni, akkor adjam vissza az autót. En szívesen visszaadnám, ha ő is visszaadja a 200 eurót, és kifizetni az átírást, de erre nem hajlandó. Ha így most egyikünk sem tud fizetni akkor mi történik? Nem volt az adásvételibe foglalva, hogy tartozom neki, akkor megtarthatom az autót anélkül, hogy bármit is fizessek?
Már tisztáztuk, hogy jogilag éngem illet az autó, a többi lényegtelen. Nem akarok én atverni senkit, de azt sem hagyom, hogy én járjak rosszúl. Ha most csak úgy visszaadom az autót akkor közel 250ezret veszítek vele(200eu+javítás+átírás)Ezt őszintén ki tenné meg?!
2020. febr. 29. 08:55
13/20 anonim válasza:
Miért, a fő tulaj mennyit veszít azon, hogy te ekkora majom vagy? Szerinted ezt ki hagyná?
2020. febr. 29. 09:01
14/20 A kérdező kommentje:
Ó csak azért veszít, mert kapzsi és nem elégszik azzal, hogy visszaadom az autót, cserébe azért amit eddig fizettem érte. Ha nem lenne ilyen pénzéhes akkor minimális veszteségel megúszná.
2020. febr. 29. 09:10
15/20 anonim válasza:
Azt írja "MEGÚSZNÁ"! Milyen ember az ilyen....
2020. febr. 29. 09:24
16/20 anonim válasza:
Itt pedig te vagy a szemét, fizesd ki és akkor nem pattog a másik sem.
Csak te nem tartottad a szerződéshez magad, mégha szóbelileg volt is.
Én is biztos megkeresném a módját hogy ha én rosszul járok, akkor te még inkább járj rosszul.
Mint irják majd egyszer felgyulladna az autó és kész.
2020. febr. 29. 09:26
17/20 anonim válasza:
Az ilyen okoskodásnak általában rossz vége szokott lenni. Nem rögtön az eset után. Akár néhány évvel később.
2020. febr. 29. 19:23
18/20 anonim válasza:
Az árírást miért kellene kifizetnie? Ha veszel egy autót akkor sem az eladó fizeti. Nem az ő hibája hogy nincs pénzed.
Németországban történt az adásvétel ? (Euróbol kiindulva) ott nincs adásvételi.
Ha Magyarországon adásvételibe mit irtatok?
2020. márc. 1. 03:19
19/20 anonim válasza:
Nem sok örömöd lesz a vasban, kérdező, ezt garantálhatom. Akármilyen inkorrekt vagy, minden nap eszedbe jut majd, hogy milyen szemét módon viselkedtél, és megkeseredik a nyál a szádban. Aztán meg akármi elromlik benne, azt mi a túróból akarod kinyögni, ha még a részletfizetés is gondot jelent?
2020. márc. 1. 13:15
20/20 anonim válasza:
" En szívesen visszaadnám, ha ő is visszaadja a 200 eurót és kifizetni az átírást, de erre nem hajlandó."
Nagyon el vagy tájolva öcsém. Te nem tudod kifizetni az egyezség szerinti árat, mégis az eladóval fizettetnéd a saját hülyeséged miatt felmerülő költségeket? Ezen kívül az autó értéke a használattal csökken, tehát már nem annyit ér, mint amikor vetted. Ne akard már ugyanannyiért visszavetetni, pláne ne úgy, hogy az eladó hibáján kívül hiúsul meg az adásvétel.
Ha az autó hibás lenne és nem lenne gazdaságos megjavíttatni, akkor állhatnál el a vásárlástól hibás teljesítésre hivatkozva, na akkor valóban az eladónak kellene fizetnie az átírást és a teljes eddigi kifizetett árat vissza, de nem ez történt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!