Mi van akkor ha nem tudok félreállni?
Hát, pedig nálad ezek szerint nem is olyan kicsi az esélye. Tényleg jobb lenne, ha nem vezetnél amíg nem vizsgáltatod ki magad.
Egyébként meg megállsz ott ahol vagy, és bekapcsolod a vészvillogót.
Kár lepontozni az elsőt.
Teljesen jót írt.
Ha rosszul vagy, a lehető leggyorsabban félre kell állni. Olyan nagyon ritka, hogy 1 km-en belül nincs egy bekötőút, keresztutca, földút, leállósáv stb.
Nekem is szoktak rosszulléteim lenni szorongás miatt, nincs köze a vezetéshez.
Pedig én is azt mondom hogy nem kellene vezetned.
" ez nyilván nem mindennapos".
Mert egy halálos baleset se minden napos.
Még ha lepontozol is, másoknak az életével nem kellene játszanod.
1. Mi az, hogy nem mindennapos? Nekem például még soha nem volt hirtelen rosszullétem, de nálad, mint írtad, többször is előfordult. Nyilván, betegen eleve nem vezetünk, ennek alapnak kellene lennie, de ha nálad viszonylag gyakran előfordul alapból is a rosszullét, akkor tényleg el kellene gondolkodnod, hogy ne vezessél.
2. Ha nem előbbiről van szó, akkor ha mégis előfordul, vészvillogó ki, és amint tudsz, félreállsz. Ilyenkor nem azt kell nézned, hogy szabályos-e amit csinálsz, hanem hogy biztonságos-e, tehát nem hirtelen fékezel be, olyan helyre állsz, ahol ki tudnak kerülni, stb., stb. Azért ritka, hogy 500 m-en belül ne lenne ilyen, autópályán eleve ott a leállósáv (ez indokolt eset!), ahol nincs, ott időnként vészhívó helyeken van egy-egy rövid szakasz, orszagúton általában az árok mellé félre tudsz állni, úgy hogy csak félig lógsz az útra, városban van egy rakás olyan hely, ahová parkolni nem szabad, de vészhelyzetben megteszi.
még az Alpok szerpentinjein is van annyi hely hogy meg lehet állni egy gyors róka erejéig.
Ha nagyonnagy a baj állj meg ott ahol vagy lehúzódva az út szélére - vészvillogó. Inkább tartsd fel a buszt mintsem eszméleted vesztve - és mondjuk a gázt lepadlózva rongyolj bele a forgalomba.
Legyen az ajtózsebben egy nagyobb zacskó, reklámszatyor ami nem lyukas!!! és a kocsiban ülve is bele tudsz hányi ha esetleg annyira elgyengülnél hogy még kiszálni sem tudnál.
Ha látják a közlekedés résztvevői hogy gond van biztos lesz 1-2 aki még segít is.
Aki meg qrvaanyázik az akkor is azt teszi ha a pirosnál állsz meg szabályosan, azokat le kelll sz.ni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!