Autópályán mekkora sebességtúllépésnél mérnek be?
Maximum 140 km/h-val szoktam közlekedni, de azt veszem észre, hogy ha fix trafi alatt haladok el (Véda) és lelassítok 130-ra, akkor többen simán beeresztik 140-150-nel a kapu alatt. Olvastam, hogy az autó sebességét az óra nem pontosan adja vissza, kb néhány százalékkal többet mér és csak a GPS készülék tudja nagy pontossággal megállapítani a pontos sebességet. Óra szerint tehát megyek 140 km/h-val akkor ez a valóságban 136 km/h?
És akik 150-nel elhúznak a kapu alatt, az valójában 145 ? És még egy kérdés, fotózott már le a Véda valakit azért mert a telefon a fülén volt? Mégis milyen éles képet készít ilyenkor és mennyire felismerhető az, hogy valaki tényleg telefonál, vagy csak abban a pillanatban odanyúlt a füléhez, megvakarta stb.?
130-as korlátozásnál 150-től jöhet közigazgatási bírság. Ennél kisebb túllépésnél csak a helyszínen szoktak bírságolni, de ez nagyon ritka.
Az hogy mennyit "csal" az óra, az autófüggő.
Vezettem már olyat, ami pontosan mutatta, de olyat is, ami 15-tel többet mutatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!