Piros lámpa figyelő kamera létezik?
Az lenne a kérdésem, hogy Budapesten a jelzőlámpákhoz felszerelt kamerák tényleg nézik, hogy átmentem-e a piroson vagy csak a forgalmat figyelik? Ha igen akkor ez alapján szabhatnak ki büntetést? Konkrétan a Pacsitamező és a Selmeci utca kereszteződése érdekel, mivel már lehet pont pirosra váltott amikor belefutottam.
Googlen, csak régi cikkeket találtam erről és nem tudom, hogy tényleg van-e ilyen rendszer 2020ban.
Nem lehet minden pofon mellé rendőrt állítani.
Felveszed és feljelentést teszel, mint polgár, a rendőrség eljárást fog indítani.
Jó pár pontot és sok tíz ezres bírságokat szórtak már ki felvételek alapján történő feljelentés miatt a rendőrök.
Bár van elég gondjuk, mert egyre több a bűnözés, de közlekedési részlegük azért van külön, hogy valaki ezekkel is foglalkozzon.
Elég egy telefon és 10 perc bármelyik lámpánál bp-n, 20-30 autót biztos le tudsz kapni, aki pirosozik.
Csak ha már itt tartasz, akkor GPS koordináta, pontos cím, pontos idő, kocsi leírása és elkövetés leírása legyen mellékelve egy listában.
Utána is kapsz tájékoztatást, hogy mi lett a feljelentésed véreseménye, ha érdeklődsz.
Szerinted miért járok fejkamerával BP-n? Mert csak így tudom kiszűrni az életveszélyesen közlekedőket.
És most jön a közvélemény, miszerint én vagyok a szemét és nem az, aki cserbenhagyásos gázolásokat vét, hanem az, aki felveszi és beküldi a zsaruknak.
Hát felőlem, azt gondolsz, amit akarsz, de ha előttem vagy mögöttem szabálytalankodsz, hidd el, nekem van időm arra, hogy a feljelentést szépen megírjam.
Kiállok a Balesetmentes Közlekedésért!
Vannak akik vitatják, hogy van olyan hely, ahol szabályosan is bele lehet futni pirosba. Ez az, amikor a sárga rövid (vagy nincs). Megfelelő sebességgel érkezel, de biztonságosan már nem tudsz megállni, amikor sárgára vált, és még a szemed sarkából látod, hogy már piros (egy vonalban vagy már szinte a lámpával.
DE! Nem a rendőrnek autózunk!!!!!!!!!!!!
Nem azért nem megyünk át a piroson, mert megbüntethetnek, hanem azért mert megölhetünk másokat. A biztonsági övet sem azért csatoljuk be, mert kell, hanem mert segít életben maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!