Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Konyakos meggyes csokiban...

Konyakos meggyes csokiban mennyi alkohol van?

Figyelt kérdés

Hány százalék/gramm?

A dobozan nem találtam a neten sem nagyon irjak elore is koszonom

2020. jan. 1. 04:39
 1/4 anonim ***** válasza:
28%
Ha ellenőrzés előtt fogyasztasz el egy szemet, akkor jelezni fog a szonda, de egy negyed órával később már nem.
2020. jan. 1. 05:11
 2/4 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
11%
50%= vagy megbuksz vagy nem
2020. jan. 1. 05:38
 3/4 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon minimális.

A szonda csak közvetlenül a megevés után mutatja ki, amíg a szádból kipárolog.

2020. jan. 1. 08:57
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt azt írják, hogy: Alkoholtartalom legfeljebb 5% (V/m).

(Ez 100 %-os alkohol vonatkozásában adja meg. És szerintem a valóságban általában nemigen haladja meg a 3 %-ot.)

Neten általában azt találtam, hogy 1 szem 12 g és 18 g közt van.

Az alkohol (etanol) sűrűségéről tudjuk, hogy kicsivel 0,8 alatt van, ám a többi összetevőét bonyolult lenne megnézni, de feltételezve, hogy kicsivel több lehet átlagban, mint az alkoholé, ezért, 15 g-os szemet alapul véve, talán vehetjük úgy, hogy maximum 0,7 g alkoholt tartalmaz egy szem átlagos méretű konyakmeggy.

1 liter 5 %-os sörben 40 g etanol van, vagyis 0,17 dl sörnek felel meg. Ami pedig kb. egy evőkanál térfogata.

Ahogy írják is, csak addig mutatható ki, ameddig a fogaid közt meg a nyelved redőiben van ebből az csokis-alkoholos masszából.

2020. jan. 1. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!