MTZ traktort szeretnék venni csak nem tudom ha utolag szerelnek rá turbot, azzal levizsgázik bármikor utánna?

10
Ha láttál volna már gazdaságot, tudnád, hogy pár hektár felett egy traktorral semmire se mész. 2 szar MTZ sokszor hasznosabb, mint egy modern fullos JH. Hogy rendesen tudd művelni a földeket, minimum kell egy kisebb és egy nagyobb traktor, vagy akár két egyforma (az MTZ pl mindenre befogható), mert nagyon sokszor van, hogy jó ha mindkét traktor egyszerre dolgozik, vagy neadjisten az egyik meghal, még mindig ott a másik.

#10: Milyen vontatásra jó? Mert arra is ugyanolyan sz/r, mint minden másra...
#11: MTZ-t a megbízhatóság pozitív oldalára állítani? Tényleg? Meg kell egy kisebb és nagyobb, MTZ többsége 80-90 lóerő, a kisebb-nagyobb, nem itt kezdődik.

#11: igen láttam már gazdaságot, mivel én is gazdálkodom, és benne vagyok a témába, ezért is kérdezem, hogy mire kell ennyi MTZ... Mert azonkívül hogy elhúzza a pótkocsit, meg max lepermetezel vele gyümölcsösbe, azon kívül semmire se használható... Talajmunkára alkalmatlan, megtaknyolni a földet megtudja, de az nem talajművelés amit az MTZ végez...
70 hektár szántón, illetve 25 hektár gyümölcsösön gazdálkodom.
Egy modern gépem van, egy Lamborghini R8.265 személyében
Van mellé:
2 Fiatagri 180-90 DT
1 Fiatagri 110-90 DT
1 Fiatagri 80-90 DT homlokrakodóval a gyümölcsösbe
1 Fiatagri 60-90 szintén gyümölcsösbe
Soha nem gondolkodtam abban, hogy MTZ-t vegyek, mert használhatatlan. Inkább beszereztem a Fiatagri gépeket használtan, és felújíttattam őket, mivel ezek a Fiatagrik használtan is messze lekörözik az MTZ-k bármelyik modelljét.
#12: Igazad van, de arra nagyon jó indulattal még elmennek, hogy a pótkocsit elhúzzák...

#13: Te is túl vagy gépesítve rendesen :)
Erős jóindulattal igen, egyszer húz el vele valaki egy MBP 6,5-öt 10 km-re, meg egy másik 90 lóerős géppel és még pótkocsit se akarna húzni vele :)

Szezonban nem igazán, mert 40 hektár egybe lévő földterület, ott szánt a Lambo meg műveli a földet, a többi föld 5-10 hektár között van, ott a 180-90 DT-k eldolgoznak. Gyümölcsösbe meg mennek a kicsi Fiat-ok.
Ősszel meg a léalma szedésnél a homlokrakodóval öntjük a nagy pótkocsikat, azt folyamatosan húzni kell befelé a telepre.
Nálunk feleségem is tud talajmunkázni, meg apám, így egyszerre a Lambo, meg a két 180-90-es Fiat műveli a földet. Öcsém a kombájnol, mert én azt nem csipem, ő meg érti, aztán cserébe az ő földjét is learatja.
Hát most őszinte leszek, nekem ezek a régebbi Fiat-ok tökéletesek, amit kell azt maximálisan megtudják csinálni.
Jó árba jutottam hozzájuk, a TSZ felbomlásokkal olcsón belehetett szerezni őket.

Kedves 13-as,
Na látod, erről beszélek, neked is van egy rakás traktorod, pedig vannak jó gépek is. Képzeld el, hosszú évekig az úgy volt, de még mai napig is van olyan, aki kizárólag MTZ-vel művel sok hektárt, mert nincs pénze újabbra, vagy másba tolta a pénzt, nem a traktorokba. És ha csak MTZ-d van, akkor érted jól, hogy mire kell több. Mert igenis lehet az MTZ-vel is szántani, tárcsázni, boronázni. Nem kell ennyire beképzeltnek lenni, és mindenkit lenézni, akinek rosszabb gépe van, mint neked.
Igen, ha MTZ-vel szántol, nem lesz 20 tonna kukoricád hektáronként, de az nem jelenti azt, hogy nem lesz semmi.

Mondtam én egy szóval is hogy lenézem? Annyit mondtam hogy az MTZ semmire való gép. Itt ahol én lakom, az MTZ 20 centit ha áttud szántani, plusz nem mindegy, hogy mennyi gázolajat pocsékolok el, mert a Fiat röhögve elhúzza azt a tárcsát, amit az MTZ megmoccantani sem bírna. A saját költségeimet csökkentem azáltal, hogy megfelelő gépet veszek, nem pedig küszködök egy MTZ-vel.
Igen, sokan vesznek MTZ-t itt is, csak nem értem mire, mikor 7-8 millió egy MTZ, annak az árán vesz egy 180-90 DT-t, felújítja és akkor se kerül 7-8 millióba, de tud vele érdemben földet művelni...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!