Ezzel más is van így?
Tegnap volt napra pontosan 2 éve, hogy megszereztem a vezetői engedélyem és mikor eszembe jutott, gondoltam kitöltök egy KRESZ tesztet és lecsekkolom, hogy le tudnék e újra KRESZ vizsgázni. Az eredmény azonban tragikus volt, 10 ponttal kevesebbet értem el, mint amennyivel át lehet menni.
Egyedül a 3 pontos kérdésekbe nem hibáztam bele. Nem is akartam hinni a szememnek így gondoltam újra próbálom: ekkor már 15 hibapont...
Harmadjára pedig 12😬
Ezzel más is van így, vagy ez nem normális?
Természetesen vezetek, Ráadásul napi szinten...
Nem ilyen kérdéseket rontok el, hogy mi az a jobbkéz szabály vagy mit jelent ez a tábla meg az, hanem a műszaki ismeretek meg ezek a melyik járművet hol szabad megelőzni (például nem tudtam, hogy előzni tilosnál (záróvonal, folytonos vonal) nem lehet biciklist sem előzni)
Általában a gyakorlatban ezeket a helyzeteket nem a KRESZ szabályainak megfelelően kezelem, hanem inkább az akkori megítélés alapján (ha biztonságosnak tartom akkor traktort is megelőzöm záróvonalon)
Sokan vannak ezzel így, mert csak bemagolják a kreszt és úgy pár hét után elveszik a tudás.
Amit sokszor használsz, az persze megmarad (pl. elsőbbségi szabályok), de a ritkábban használt szabályok elvesztek.
Bizonyos részletszabályokra van, hogy nem emlekszem pontosan, főleg a műszaki ismeretek terén, pl. most bizonytalan vagyok, hogy a minimális profilmélység hány milliméter. Vagy mondjuk hogy Gyermekek! veszélyt jelző táblánál 30 vagy 40 a limit és milyen időszakban. Más kérdés, hogy ilyen esetekben igyekszem a biztonságos irányba tévedni.
Megjegyzem, 16 eve rendszeresen vezetek, egyetlen jeges úton kicsúszást leszámítva balesetmentesen és olyan egzotikus közlekedési kultúrájú helyeken is gond nélkül megy a vezetés, mint Albánia vagy a posztszovjet térsèg nagyvárosai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!