Merjek külföldre menni autóval?
3 éves van jogsim, de egy kicsi megyeszékhelyen tanultam vezetni, azóta pedig csak egy kisvárosban vezetek ugyanazon az útvonalon, úgyhogy kb a 0-val egyenlő a tapasztalatom. A legkomolyabb utam 310 km (oda-vissza) volt amikor elutaztunk egy távoli faluba ismerősöket látogatni, de az nagyrészt autópálya és autóút volt, nem nagyon kellett településekre bemenni.
Szóba jött egy külföldi kirándulás nyáron a barátokkal (Németország), de csak nekem van jogsim, és a szabadon közlekedés miatt, meg mert nehéz kiigazodni az ottani tömegközlekedésen, autóval mennénk. Nem tudom, hogy bevállaljam e. Őszintén, tartok tőle egy kicsit főleg a városoktól, de hallottam egy-két durva sztorit a német autópályákról is.
Nem kerültem még éles helyzetbe, nem tudom hogy hogyan kezelnék egy ilyen szituációt.
Mindenki azt mondja hogy hajrá, meg gyakorolni kell, így lehet csak megtanulni vezetni. Hát nem tudom :D
Gondolom "hiába" gyakorlom a vezetést nyárig itthon, Németországban nehezebb vezetni, nem?
Mi a véleményetek?
Szerintem könnyebb Németországban vezetni. Sokkal kevesebb sietős elmebeteg van, betartják a követési távolságot, jobb minőségűek az utak.
Úgyhogy szerintem bátran merjél.
Amire vigyázz, hogy a traffipaxok jól el vannak rejtve és már 3 km/h túllépés esetén is lefényképeznek, tehát érdemes betartani a korlátozásokat. A kihaltabb autópálya szakaszokon viszont legálisan kipróbálhatod mit "tud" az autó. :)
Miért ne. Lényeg, hogy óvatosan,odafigyelve kell vezetni, és nem lesz gond.
Hajrá
Szerintem simán :) Nem egyedülálló, hogy valaki kevés tapasztalattal megy külföldre, vagy vezet külföldön, hosszabb utakra. Németországban szerintem is könnyebb vezetni, mint itthon. Én 5 hónapos jogsival vittem el 4 barátot Pozsonyba. 21 km-re voltunk Budapesttől, amikor lerohadt az autó az autópályán (10 év alatt ez volt az egyetlen alkalom...). Már előtte feltűnt, hogy valami nem stimmel, úgyhogy szerencsére megálltam a legelső benzinkútnál, ahonnan tréleren ment el a szervizbe. Végül egy full idegen autójával, ami ráadásul gázüzemű volt mentünk el Pozsonyba. Nagyon jó élmény így utólag, kalandos volt. A bátyámat egyből mélyvízbe dobta édesanyám, mert Krétán neki kellett vezetnie, ami már igazi balkán vezetési kultúra.
Illetve motorral is alig 2-3 hónap tapasztalat után mentünk barátnőmmel egy hosszabb motoros túrára Csehországba (125 köbcenti, utassal).
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy bármi lehetséges, ha tudatosan csinálod, és mentálisan felkészült vagy :) Lehet kompenzálni a tapasztalat hiányát extra figyelemmel és óvatossággal.
Ha konkrétan félsz tőle, akkor nem érdemes nekiindulni. Valahogy viszont mindenképp érdemes tapasztalatot szerezned, mivel ez egy ördögi kör lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!