Mióta engedélyezi a KRESZ a babakocsisokat az úttestre és a bicikliútra?
Figyelt kérdés
Én sem hajtok fel (tilos) sem kerékpárral, sem autóval a járdára. Mai napon autóval közlekedtem, lehetetlen volt kikerülni a babakocsit toló személyt, egy nagy teherautó parkolt az utca másik oldalán. Kénytelen voltam leállni, amíg elhalad a következő keresztező utcához, mögöttem is feltartva az autósokat.
A bicikliúton is ugyanígy kényelmesen tolják a babakocsit, feltartva, akadályozva a bicajosokat, holott a bicikliút nem gyalogosoké.
2019. nov. 14. 22:11
1/6 A kérdező kommentje:
Annyit még, hogy van járda ott, ahol a babakocsisok mégis az úttesten legnagyobb kényelemben haladnak.
2019. nov. 14. 22:15
3/6 anonim válasza:
Nálunk olyan vacak volt a járda, hogy egyszerűen nem lehetett rajta babakocsit tolni, muszáj volt az úton.
6/6 anonim válasza:
A babakocsit toló személy gyalogosnak minősül és a KRESZ 21.p. alapján haladhat az úttesten, ha gyalogos közlekedésre a járda alkalmatlan. Nyilván lehet azon rugózni, hogy gyalogos közlekedésre alkalmas a járda , ha végig tudsz rajta sétálni és csak a babakocsi nem fér el rajta, de nem túl életszerű, hogy mondjuk egy túl keskeny járda esetén a szülő megy a járdán, a baba meg tolja magát az út azélén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!