Hogy hívják a kamion vontatóját?
Figyelt kérdés
Itt veszekszünk pár ismerősömmel, és hülyének néznek, mert azt állítom, hogy a kamion vontatóját traktornak hívják. Ezt kb 2-3 éve olvastam, de azóta 1-1 videóban is hallottam, hogy így hívják.
Valaki hozzáértő segítségét szeretném kérni! Köszi :D
2019. okt. 25. 20:57
1/10 anonim válasza:
Népiesen traktor, diszkréten vontató, hivatalosan gépesnek nevezik.
3/10 anonim válasza:
Igen, első jól írja. Nem tudom miért van lepontozva, nem ezt érdemli.
4/10 anonim válasza:
Azért, nert a válasz nem szakszerű. Köznapi szóhasználatban civilek hívhatják akárhogy. Traktornak is. Nem biztos, de talán újabb keletű, és a truckból ered. Nem tudom. Szabatos megnevezése nyergesvontató.
5/10 anonim válasza:
A francia tracteur, azaz vontató szóból ered az angol tractor (szinte vontató) és a truck (teherautó szó is). Innentől kezdve a traktor valóban lehet a nyergesvontató köznyelvi megfelelője, csak ugye vigyázz a mezőgazdasági munkagép azonos etimológiájú és jóval közismertebb jelentésű traktor elnevezèsével.
6/10 anonim válasza:
A kamionos ST22 Lacika is traktornak hívja pedig ő azért benne van a szakmában...
7/10 anonim válasza:
Sajnos az önvezető technológia még nem tart ott, hogy hívásra odajönne, még bele kell ülni, és vezetni kell, szóval még nem hívják sehogy. Azt hogy hogy nevezik, fentebb elmondták.
8/10 anonim válasza:
Szoktak meg "solo"-nak is hivni atvitt ertelemben ( pl ... onnan menj soloban ide ... )
9/10 anonim válasza:
Nem szólóbant akarsz írni? Azaz önmagában, konténer nélkül.
10/10 anonim válasza:
hát nem tudom, az volt az üzenet, hogy "rakd le Zeebrugge-ben a pótkocsit, onnan menj el Gent-be soloban és ott vedd fel a másikat", de másik cégnél is pl a Waberersnél úgy hangzott az utasítás hogy akasszam le a pótot transmarckban onnan soloban menjek ki tankolni és vissza marckba pót felakaszt és csak úgy menjek tovább angolba.
És hogy solo vagy szóló ugyan az :D De akkor ezek szerint cége válogatja mire gondolnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!