Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy hívják a kamion vontatóját?

Hogy hívják a kamion vontatóját?

Figyelt kérdés

Itt veszekszünk pár ismerősömmel, és hülyének néznek, mert azt állítom, hogy a kamion vontatóját traktornak hívják. Ezt kb 2-3 éve olvastam, de azóta 1-1 videóban is hallottam, hogy így hívják.

Valaki hozzáértő segítségét szeretném kérni! Köszi :D

2019. okt. 25. 20:57
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Népiesen traktor, diszkréten vontató, hivatalosan gépesnek nevezik.
2019. okt. 25. 21:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyergesvontató a neve.
2019. okt. 25. 23:46
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Igen, első jól írja. Nem tudom miért van lepontozva, nem ezt érdemli.
2019. okt. 26. 00:13
 4/10 anonim ***** válasza:
97%
Azért, nert a válasz nem szakszerű. Köznapi szóhasználatban civilek hívhatják akárhogy. Traktornak is. Nem biztos, de talán újabb keletű, és a truckból ered. Nem tudom. Szabatos megnevezése nyergesvontató.
2019. okt. 26. 07:12
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
A francia tracteur, azaz vontató szóból ered az angol tractor (szinte vontató) és a truck (teherautó szó is). Innentől kezdve a traktor valóban lehet a nyergesvontató köznyelvi megfelelője, csak ugye vigyázz a mezőgazdasági munkagép azonos etimológiájú és jóval közismertebb jelentésű traktor elnevezèsével.
2019. okt. 26. 07:53
 6/10 anonim ***** válasza:
79%
A kamionos ST22 Lacika is traktornak hívja pedig ő azért benne van a szakmában...
2019. okt. 26. 08:05
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos az önvezető technológia még nem tart ott, hogy hívásra odajönne, még bele kell ülni, és vezetni kell, szóval még nem hívják sehogy. Azt hogy hogy nevezik, fentebb elmondták.
2019. okt. 26. 09:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Szoktak meg "solo"-nak is hivni atvitt ertelemben ( pl ... onnan menj soloban ide ... )
2019. okt. 28. 13:57
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem szólóbant akarsz írni? Azaz önmagában, konténer nélkül.
2019. okt. 28. 15:05
 10/10 anonim ***** válasza:

hát nem tudom, az volt az üzenet, hogy "rakd le Zeebrugge-ben a pótkocsit, onnan menj el Gent-be soloban és ott vedd fel a másikat", de másik cégnél is pl a Waberersnél úgy hangzott az utasítás hogy akasszam le a pótot transmarckban onnan soloban menjek ki tankolni és vissza marckba pót felakaszt és csak úgy menjek tovább angolba.

És hogy solo vagy szóló ugyan az :D De akkor ezek szerint cége válogatja mire gondolnak. :)

2019. okt. 28. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!