Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen autóval és utánfutóval...

Milyen autóval és utánfutóval érdemes gyakorolni CE gyakorlati vizsgára? Csak B-m  van, még BE-m sincs de egyszerre akarok letenni C és E vizsgát.

Figyelt kérdés
milyen autóval és utánfutóval érdemes gyakorolni CE gyakorlati vizsgára?Csak B-m  van, még BE-m sincs de egyszerre akarok letenni C és E vizsgát.  Utánfutóval semmi tapasztalatom, de a B keretein belül legálisan gyakorlatok a gyakorlati tanórákon kívül.  Elég egy sima 500 kilós utánfutó, vagy érdemesebb valami extrém méret?  Mivel nem közlekedés lesz csak gyakorlás üres pályán nem baj ha nem túl stabil, csak az kell, hogy ha odajön a rendőr ellenőrizni az jöjjön ki hogy minden papír stimmel s még örüljön is hogy legálisan gyakorlok.
2019. szept. 24. 13:16
 1/8 anonim ***** válasza:

Olyannal, ami műszakilag megfelel, és a papírjai rendben vannak.

Nem a kamion pótkocsi méretét modellezed , azt tudod gyakorolni, hogyan viselkedik az utánfutó, ha tolatva kell beállni valahova, amikor nem húzod, hanem betolod a futót

2019. szept. 24. 13:24
 2/8 anonim ***** válasza:

Kb teljesen mindegy. Az alapokat tudod csak elsajátítatni. Minden szerelvény kicsit más.

Remélem nem csak ezért akarsz autót meg utánfutót venni...

2019. szept. 24. 13:41
 3/8 A kérdező kommentje:
nem de alapbol nem nagyon tolatok. de a vizsgán majd kell. de ha már bérlek akkor ha nem lenne mindegy akkor olyant bérelnék amivel célszerubb s azzal tolatni is fogok a viszga miatt.
2019. szept. 24. 13:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Istenért sem akarják egyesek megérteni, hogy C és a E-t nem lehet egyszerre megcsinálni, első a C majd utána jön az E. Külön kresz, szerkezet meg munkavédelem( -munkavédelem e jogsinál nem kell mert már egyszer C-n volt---) külön bü, megy rutin. Tudom, Szabó Péter szerint minden lehetséges csak akarni kell , de ez egyszerre nem megy. Egyszer targonca vizsgán úgy felcseszett egy arc, "háát de lehet mert úgy van, hogy C+E háát lehet" hiába magyaráztam, azt kellett mondani, hogy "nem volt rá pénzem, köll a devizára"

Amúgy én lennék a legboldogabb ha lehetne, most az E-t csinálom, olyan sokan vagyunk , meg rutin pálya engedély sincs..

Attól függ, gyakorolhatsz utánfutóval , de nem tudom, hogy forgózsámolyos vagy sima nehézpót vagy félpóton tanulnál. Mindegyik más.

2019. szept. 24. 14:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Valamit nem értek. Ha van B-m, megtehetem hogy E-t leteszem s lesz BE-m, majd később csak C-t s ezzel meglesz a CE-m is vagy ujra le kell tennem C-hez a B-t hogy végül CE-m is legyen?
2019. szept. 24. 14:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Újra kell csinálnod BE jogsival is az C-re az E-t. Amúgy segít a kis utánfutóval való tolatgatás is egy telepen.
2019. szept. 24. 20:49
 7/8 anonim válasza:
Vagy még ott az Euro Truck Simulator 2 nevű számítógépes játék. Persze kormánnyal, pedállal és váltóval realisztikusabban. Aztan ott nyergessel lehet tolatgatni meg a forgalomba egyaránt vezetni. Főleg hogy a játéknak van többjátékos módja is :D Így meg sok ott is a "barom" az utakon. CE jogsim igaz nincs, csak sima B és C. De a vizsga előtti napokban sokat szimulátoroztam :) Ha más nem arra jó, hogy ilyen rutin szerű parkolásokat lehessen benne gyakorolni, vagy a kanyar íveket. Meg persze szokni a tükrözést.
2019. szept. 25. 13:13
 8/8 anonim ***** válasza:
7es nem viccel. Én B-hez csináltam meg az E kategóriát, első órán odatett az oktató, hogy tolassak, lássa hogy megy. Nem hitte el, hogy sosem tolattam előtte utánfutóval, olyan jól ment (még én is meglepődtem). Az Euro Trucknak köszönhetem.
2019. szept. 26. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!