Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Forgalmi vizsgán ez hogyan...

Forgalmi vizsgán ez hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Ha Y vagy egyívű fordulás van akkor az oktatóm fogja mondani, hogy pontosan hol tegyem azt meg vagy pedig azt fogja mondani, hogy ahol lehetőség van ott hajtsam végre?

Illetve parkolásnál is én választom ki a parkoló helyet?

2019. aug. 18. 18:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Neked kell kiválasztanod hol fordulsz meg és hibának számít, ha nem a legelső adandó helyen végzed el.

Parkolásnál annyi kikötés van, hogy lehetőleg két autó közé kell beállnod.

2019. aug. 18. 18:33
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Inkább úgy írom, hogy a legelső erre alkalmas helyen kell megfordulnod, mielőtt félreértené valaki az "adandó" szót.
2019. aug. 18. 18:34
 3/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2019. aug. 18. 18:38
 4/12 anonim ***** válasza:
79%

Megfordulást sokszor kérnek olyan környéken, ahol az nem mindenhol hajtható végre szabályosan (pl kötelező haladási irány).

Ez nem szívatás, a szabályokat betartva kell végre hajtani a feladatot, jogos elvárás, hogy az kap jogosítványt, aki tisztában van a szabályokkal.

2019. aug. 18. 20:03
 5/12 A kérdező kommentje:

Hát, aki kötelező haladási iránynál akar egyívűzni vagy neagyIsten egyirányú úton akar Y-t az inkább ne menjen vizsgázni.

Tehát nem értem amit írsz.

Szabálytalan helyen hogy kérhetik?

2019. aug. 18. 21:01
 6/12 A kérdező kommentje:

Bár a kérdésem továbbra sem erről szól.

Hanem arról,hogy teljesen önállóan én fogom eldönteni mikor hajtom végre vagy az oktató mondja majd, hogy na akkor hajtsuk végre szabályos helyen.

2019. aug. 18. 21:02
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az oktató fog szólni, de nem mondja meg, hogy pontosan hol tudsz megfordulni a szakaszon. Oktatás során egyébként szerintem végig fogtok menni az összes vizsgaútvonalon, úgyhogy nagy meglepetés nem érhet.
2019. aug. 18. 21:13
 8/12 A kérdező kommentje:

Persze ez így van, végig mentünk már az összesen.

Csak muszáj,hogy meglegyen az óraszám.

Az Y-t eddig csak egyetlen helyen csináltuk meg, eddig mindig sikeresen összejött.

2019. aug. 18. 21:26
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Mit nem értesz?

Az oktató annyit mond, hogy egy arra alkalmas helyen csinálj egy U, vagy Y megfordulást.

A helyet neked kell kiválasztani.

Lehet az egyszerű, könnyen végrehajtható feladat, de lehet nem az, mert a következő néhány száz méter nem alkalmas megfordulásra, lehet ott kötelező haladási irány, záróvonal, vagy egyszerűen a körülmények nem teszik lehetővé - neked kell megtalálni a megfelelő helyet.

Pl Debrecen, Petőfi tér... ha a vizsgán arra mennek, általában ott kérnek egy U (egy íves) megfordulást.

Széles út, 2x2 sáv, középen villamos sín.

Csakhogy a villamos sín mellett záróvonal, az útkereszteződések előtt kötelező haladási irány.

A villamos sín mellett lévő záróvonal egyetlen helyen van megszakítva, ott lehet szabályosan megfordulni, ha az a lehetőség kimarad nagyon messze lesz rá ismét alkalom.

Ezt a helyet az oktatók meg is szokták mutatni a tanulóknak a vizsga előtt - ez meg jelentős könnyítés, de úgy is figyelni kell (záróvonalra nem mehet rá)

Másik kedvenc megfordulásra alkalmas útszakasz meg úgy néz ki, hogy útkereszteződés előtt kötelező haladási irány tábla, a következő kereszteződés előtt nincs tábla (ott lehet szabályosan megfordulni), a következő kereszteződések előtt ismét kötelező haladási irány.

Az útkereszteződésekben megfordulást nehezítheti az is, ha megfordulás közben érkezik egy másik jármű (nem akadályozhatod, és nem mehetsz le az útról)

Szerencsés helyzetben semmi komplikáció nincs, csupán annyi a feladat, hogy az úttesten tartsd az autót a manőver közben (bukás, ha elhagyod az aszfaltot)

Komplett vizsga útvonalat nem lehet begyakorolni, egy-egy csomópontot sok irányból elérhető, rengeteg a kitérő lehetősége, vizsgabiztosonként változhat egy-egy útvonal.

Az oktatók sok fontos apróságot megmutathatnak, "ha a vizsgán erre jövünk" kiegészítéssel, mert ők sem tudják a vizsga kezdete előtt, hogy merre mentek.

Nem is lényeges, a gyakorlásokon megszokott jobbra, balra utasításokat kell követni, úgy hogy az szabályos is legyen.

Nem bonyolult a forgalmi vizsga, ha képes vagy kellően figyelni, és tisztában vagy vele, hogy az adott helyzetben mit szabad, és mit nem - ez van bele sűrítve a megfordulási feladatba is (alkalmas a hely, nem tiltja szabály, és végre tudom hajtani)

2019. aug. 19. 00:00
 10/12 A kérdező kommentje:

Nálunk szerencsère nincs villamos.

Ennyit kérdeztem csupàn, köszönöm!

2019. aug. 19. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!