Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ilyen esetben kinek a biztosít...

Ilyen esetben kinek a biztosítója fizet?

Figyelt kérdés

Nem történt meg a baleset, szerencsére mindketten jó reflexszel léptünk rá a fékre.

Lelépett elém egy gyalogosegy parkoló kisbusz takarásából, esélyem nem volt előre látni. Satufék, épphogy, de nem ütöttem el a gyalogost. Viszont mögöttem is jöttek, ő is épphogy nem jött belém.

Elgondolkoztam az eseten, ha nincs ekkora szerencsénk, és mégis belém csúszik, ilyenkor ki a hibás? Vagy a másik biztosítója kifizeti mindkettőnk kárát?

2019. júl. 8. 12:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
ha beléd csúszik akkor ő a hibás....miután nem tartotta a kellő távolságot
2019. júl. 8. 12:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Igaz, erre nem gondoltam. Köszönöm.
2019. júl. 8. 12:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Viszont azt nem értem,hogy a másik biztosítója kifizeti mindkettőnk kárát... Milyen másik biztosító? Ha egy teljesen alap esetet nézünk és te elütöd a gyalogost mert eléd ugrik és te nagyon lassan mentél és elkerülni nem tudtad volna, szóval tényleg vétlen vagy akkor a nagy átlagnál a te károdat peres úton lehetne behajtani azon akit elütöttél. Aki közbe beléd ment annak a biztosítója az autód hátsó felét rendezte volna.
2019. júl. 8. 12:21
 4/6 A kérdező kommentje:

Visszaolvasva tényleg béna lett az a mondat. Úgy értettem, hogy mivel mindkét autóban tulaldonképpen azért keletkezett kár, mert a gyalogos hülye volt, ezért talán ilyenkor egyik autós sem hibás, és az én biztosítóm fizeti az ő kárát, az ő biztosítója meg az enyémet.

De már minden világos.

2019. júl. 8. 12:28
 5/6 anonim ***** válasza:
A hátsó KGFB-je csak a te károdat rendezte volna, a hátsó autót saját zsebből javíttatta volna a gazdája.
2019. júl. 9. 06:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Aki nem hibás, annak a biztosítója nem fizet.

Amúgy meg ha a gyalogos a hülye, akkor miért az autósok fizetnének bármi kárt???

2019. júl. 9. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!