Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogyan tudom kivonatni forgalo...

Hogyan tudom kivonatni forgalomból autómat?

Figyelt kérdés
Nem törött, nem sérült külsőleg. DE saját "lábán" az utcát sem hagyja el. Rengeteg pénzt tettem már bele, de többet nem vagyok hajlandó. Hogyan tudnám így kivonatni a forgalomból, hogy a kertben áll? Mik a költségei? Egészben semmit sem ér szinte, alkatrészenként árulhatnám utána?
2010. júl. 8. 19:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Hivatalos bontóban kell leadnod /vagy elvitetned velük, vagy mással/, amiről kapsz egy hivatalos papírt, és csak akkor tudod rendszám leadással kivonatni a forgalomból.

Aztán vagy kapsz érte valamit, vagy rosszabb esetben neked kell még fizetned. Amit gondoltál, felejtsd el, nem megy.

2010. júl. 8. 20:07
 2/8 A kérdező kommentje:
De működőképtelen így ha valakinek kell pl donorautónak akkor eladhatom ugye?
2010. júl. 8. 20:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Csak rendszámmal, akkor viszont fentiek őt fogják terhelni.

/Kivéve, ha régóta ott áll, és még nem léptek életbe fenti törvények/

2010. júl. 8. 21:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha még megvan a rendzsám, senki nem fogja megvenni. Ha még a "régi időkben" leadtad, akkor talán elviszik. Így viszont senki nem fogja vállalni helyetted a kivonatási, stb. költségeket.

A legjobban akkor jársz (akármennyit is költöttél rá), ha elviszed egy bontóba, és hivatalosan elintézed a kivonást. Addig csak nyűg a nyakadon.

2010. júl. 8. 23:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Az ég áldjon meg!

Van rendszáma vagy nincs? Ettől függ minden további..

Ha van, a kutyát nem érdekli, hogy a műszakija le van járva, az nem oszt, nem szoroz..

2010. júl. 9. 11:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Két lehetőséged van:

1./ Ideiglenesen kivonatni. Ez 2300 ft-bakerül. A forgalmi engedélyt kell bevinni az okmányirodába. DE csak max. HÓNAPig vonják ki. A +6 hónap letelte után automatikusan ismételten forgalomba helyeződik, azaz annak ellenére, hogy pl.nincs rajta érvényes műszaki, fizetni kell utána a súlyadót.

2./ Végleg kivonás. A kocsit regisztrált bontóba kell elvinni, az ott kapott igazolással, forgalmi engedéllyel, törzskönyvvel és rendszámtáblával bemenni az okmányirodába. Itt is 2300 Ft - ot kell fizetni.

2010. júl. 20. 22:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Bocsi. előző vagyok.

Szóval az ideiglenes kivonás max.6 hónap!

2010. júl. 20. 22:34
 8/8 anonim válasza:
én megvenném adávételi szerződféssel amit te lejelented és kész dreed002@freemail.hu
2011. máj. 31. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!