Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogyan tudom felmondani az...

Hogyan tudom felmondani az autóm biztosítását?

Figyelt kérdés
Üdv! Vettem egy 1hónapja egy autot ,de későn kötöttem rá biztosítást 6-7nappal,tudom fedezetlenségi díj stb.. Viszont azóta se jött az első csekk,de a szerződés megvan emailben, viszont tegnap az autót eladtam egy ismerősömnek alkatrésznek,mert gondok voltak a papírjaival mert az előző tulaj nem iratta át stb.. viszont a biztosítást hogy tudom lemondani adásvételi nélkül?

#autó #biztosítás #biztosítás lemondása
2019. márc. 9. 17:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Biztosítónál dolgozom és sajnos néha jönnek az ilyen buta emberek mint a kérdező. (nem a nem tudás a baj hanem az okoskodás). Eleve ki az üzembentartó? Annak kell kötnie. Ha nem az köti aki az ÜB akkor letörlik a szerződést, mivel a központi BM adatbázisban nem fog egyezni a kettő. A biztosítás ha él, mert mégis a neveden volt (leadtad a kormányablakban? átírták? törzskönyv?!) akkor érdekmúlás miatt lehet lemondani, ehhez adásvételi kell, végleges forgalomból kivonási papír (bár itt is összefut a központi rendszerrel), ilyesmi. Érted? Csak akkor él egy biztosítás, ha ott az üzembentartó megegyezik a központi nyilvántartással. Ha nem akkor nincs szerződés.
2019. márc. 10. 20:13
 12/12 anonim ***** válasza:

Az eredeti tulaj,hogyan vegye vissza?Ha vissza dátumozzátok a szerződést arra az időre, mint akinek először eladta ,de ő mégis akkor már lejelentette az adásvételit az okmányirodában,akkor okirat hamisítás már ki is lóg a lóláb.Ha nem bukik meg,mert még nem jelentette le,akkor ha vissza dátumozzátok,akkor te fizetsz egy hatalmas KFB.kockázati díjat az eltelt időre és azokat a büntetéseket,amit az összeszedett akinek eladta előtted.Gyorshajtás,VÉDA,autópálya díj nem fizetése stb. és még azok miatt,amikor nem állították meg.Ez csak akkor lenne lehetséges,ha te nem jelentetted volna az okmányirodában és a biztosítónál,hogy megvetted.Ha olyan buta mint te,csak akkor menne ebbe bele,de megbuknátok ezzel,mert két helyen is igazoltad,hogy megvetted az autót,csak nem attól,akinek nevén van a forgalmiban.Ebből,csak egy úton lehet kimászni,ha az kitől vetted és te is a nevetekre íratjátok egymás után,de erre most már kötelezni is fognak mindkettőtöket az biztos.Ez a törvény és az állam nem fog erről a pénzről lemondani.

Hidd el nincs más ,hiába okoskodsz.

2019. márc. 11. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!