Ha vasárnap veszek autót nem lesz baj a biztositással hogy csak hétfőn tudom megkötni? Első autó lesz.
Aznap meg kell kötnöd. Online vasárnap is meg tudod kötni, ha hétfőn kötöd meg akkor egy napra kiszámlázzák a fedezetlenségi díjat.
netrisk.hu
ha vasárnap nem használod az autót akkor ráérsz hétfőn megkötni.
Azt az 500 Ft-os fedezetlenségi díjat meg valahogy majd "kinyögöd" :)
Én sem értem. A ma gyakorlatilag bármikor és bárhonnan lehet pl a netrisken biztosítást kötni. Hétfőn kötve sem lesz olcsóbb, mint vasárnap, ugyanannyi kattintás mindkét napon. :D
Ha nem mozog a kocsival, akkor jó másnap is és kifizeti a fedezetlenségi díjat, de miért fizetne valamiért amiért nem muszáj? :D
A kötelező biztosítást azért hívják így mert kötelező. Ha nem lesz baleset, akkor is megállít a rendőr ha nem látja a rendszerben, hogy van biztosításod.
Kötelező biztosítás nélkül nem lehet autó még akkor sem ha a kertben áll. Ha hivatalosan forgalomba van vonva, akkor 1 napot se.
A lényeget megírták: a kötelező biztosítást a vásárlás napján kell megkötni. Tudni kell azt is, hogy az autó korábbi kötelező biztosítása az adásvétel napján megszűnik (ami egyébként jogi ellentmondás, hiszen a biztosítás nem személyre szól, hanem autóra, ráadásul van egy 30 napos türelmi idő az utolsó díjrészlet befizetése után, amíg még él a biztosítás...).
A mai elektronikus világban igazoltatáskor már nem fogadják el azt a kifogást, hogy vasárnap, vagy ünnepnap zárva van a biztosító, és ugyanez a helyzet egy balesetkor. Az autóvásárlás nem egy kiló kenyér vásárlása, alaposan fel kell rá készülni, többek között azzal is, hogy a kötelezőt _azonnal_ meg kell kötni, ha máshol nem, akkor a neten.
És mi van ha nem értek a net-hez.
A telefonom is nyomógombos!
Legyen adott egy példa:
-200 km-re vagyok a lakhelyemtől az autó miatt.
-Egy tanyán veszem meg a járművet.
-Vasárnap van.
-Legelső város 50 km. (5 falun keresztül)
-Vasárnap zárvatartás van.
-Telefonomon nincs internet.
Igazoltatnak! Az lehet, hogy kötelezhetnek arra, hogy kössek azonnal biztosítást de arra nem kötelezhetnek, hogy internet-képes telefonom legyen!
Na ilyenkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!