Biztosítót csak évfordulónál válthatok?
Sajnálom, még csak nem rég óta van a nevemen biztosítás, így muszáj kérdeznem.
Augusztusban vettem a kocsimat ami a nevemre került, és azóta fizetem a biztosítást fél éves periódusokban.
Hallottam a tv-ben, meg a egy ismerősöm is mondta,hogy most lehet felmondani a biztosításokat, de a tv-ben azt is mondták,hogy az autó vásárlásának illetve az akkor megkötött biztosítási nap az évforduló.
Kérdésem tehát,hogy én most válhatok biztosítót vagy nem?
Ha nem: miről van szó amikor a tv-ben azt mondják,hogy az emelések miatt most fog sok autós biztosítót váltani?
Mert 2010 előtt mindegy volt, mikor vetted a kocsit, az évforduló január 1 volt mindenkinek. És ilyenkor fontos infó volt, november első napjaiban a kihirdetett tarifa.
De 2010 után már a biztosításkötés dátuma a forduló, így neked majd csak augusztusban kell ezzel foglalkoznod.
Pont mondtam is a férjemnek, hogy vajon mennyi kocsit érinthet még a jan 1-es évforduló? Szerintem max 10-20%-a az autósoknak, mégis hogy megmaradt a köztudatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!