Ha veszek használtautót, hogyan tovább, elhozhatom lábon saját biztosítás nélkül, mi a sorrend, biztosítás, eredetvizsga, stb?
Az adásvételin szerepelő óra:perc időpontig érvényes az eladó biztosítása. Onnantól csak akkor mehetsz az autóval, ha kötöttél az új tulaj nevére KGFB-t.
Ezt egy laptopról, okostelefonról is meg tudod tenni. De akár mielőtt indulsz a kocsiért is. (Nyilván megnézed, foglalóztad, tehát minden adat ismert)
Én eddig még minden kocsit hazavittem lábon, és otthon kötöttem rá biztosítást.
Igaz, eddig még nem állított meg rendőr, hogy tudjam, mit szólnak hozzá...
Ha biztosítás nélküli autó okoz kárt, akkor a MABISZ fizet, viszont behajtják a károkozón. Úgyhogy érdemes minél előbb megkötni.
A biztosítást a lehető legkorábban érdemes megkötni. HA az eladó nem csináltat eredetvizsgát, akkor a vevőnek kell, de mindenképpen a biztosításkötés után. És ha az eredetvizsga is megvan, lehet átíratni.
ahogy az első írja. megvetted a kocsit, leülsz a járdaszélre, és egy telefonról is köthetsz biztosítást. elmented, és a rendőrnek az pont elég.
de remélhetően nem lesz rá szükség, csak legyen megkötve. fizetni úgyis ráérsz 60 napon belül.
Utána mehetsz átiratni, eredetvizsga, stb..
Az egyiknél felajánlotta az eladó,hogy 2 órával későbbi időpontot írjunk rá aztán majd otthon elmazsolázunk a biztosítással. (nagyon korrekt volt,de inkább a járdaszegélyen megoldottam)
A másiknál szintén ott helybe kötöttem
Biztosítás,eredetvizsga aztán átírás (15 napod van rá)
6-os
Nem kell ennyire dramatizálni. Ez ugyanaz az eset, ha valakinek odaadod az autód, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!