Közlekedési baleset okozásáért, ami egy szarvas miatt
történt bevonhatják e a jogosítványomat?
Figyelt kérdés
A következő történt. Munkából hazafelé menet este egy jobbos kanyar után le kellett vennem a refimet, mert szemből jöttek. Hirtelen megláttam egy hatalmas szarvast az út közepén. Balra nyilván nem kerülhettem, mert ott ugye szemből jöttek. Így jobról sikerült kikerülnöm a szarvast, de a két jobb oldali kerekem már a kavicsokon volt. Mikor vissza akartam hozni az autót az útra, megcsúszott és átpördültem a szembejövő sávba. ahol összeütköztem a szembejövővel és letaszított az árokba. Személyi sérülés nem történt, viszont mindkét autó totálkáros. A srác aki velem szembe jött, ő is látta a szarvast, így ugyanazt mondtuk mind a ketten a rendőröknek. A kárt a biztosító rendezi mi pedig kézfogással váltunk el, hiszen ő is látta, hogy a szarvas miatt történt az eset. Ja és mindketten 90km/h alatt mentünk. Most pedig beidéztek a rendőrségre. Mire lehet ilyenkor számítani? Félnem kell, hogy elveszik a jogsimat? A munkám miatt szükségem van rá. 2 kisgyermek van itthon, szóval most félek, hogy elveszíthetem a család megélhetését is emiatt. Ha valaki tud felvilágosítást adni, hogy ilyenkor mire lehet számítani, azt megköszönném.
Ha jól esik félni akkor egészségedre, de jobban jársz ha megnyugszol és nem kezdesz el kombinálni, mert a végén már letöltendő börtönbüntetést fogsz vízionálni.
2018. okt. 5. 13:52
2/12 anonim válasza:
meghallgatnak mi történt, felveszik a jegyzőkönyvet, azt beb.sszák a fiókba és többet elő se veszik. ja, a szarvast pedig lecsukják...
2018. okt. 5. 13:57
3/12 anonim válasza:
Idegeskedni valód a törött kocsid miatt is van, ne tetézd azzal, hogy azon filózol, mi lesz a vége.
Azt meg tudjátok mondani, hogy van-e (a balesetkor volt-e) vadveszélyre figyelmeztető tábla?
Ha volt, akkor akár a vadásztársaság is perelhet a szarvas értékéig, de ha nem volt, akkor meg ti követelhettek kártérítést a vadásztársaságtól.
2018. okt. 5. 14:22
4/12 anonim válasza:
Ha nincs személyi sérülés, akkor közúti baleset okozása miatt 80 000Ft és 5 pont jár. Ha nincs legalább 12 pontod akkor nem kell aggódni.
2018. okt. 5. 15:57
5/12 anonim válasza:
#4 mármint a szarvasnak. Hiszen az okozta a balesetet.
2018. okt. 5. 20:01
6/12 anonim válasza:
Persze, nyilván a szarvasnak. Annak aki áttért a szembe jövő oldalára. Nem tartom valószínűnek, hogy a szarvast el fogják fogadni, főleg úgy hogy el sem ütötte. Ha szerencséje van akkor megússza,ha jól emlékszem az a legnagyobb bünti ebben az esetben amit fentebb írtam.
2018. okt. 5. 20:21
7/12 anonim válasza:
Ne ijesztgesd már feleslegesen a kérdezőt...
2018. okt. 5. 20:23
8/12 anonim válasza:
szerintem no para. csak az igazat mindod mikor kérdeznek. helyszínen volt jegyzőkönyv? ott is mindketten mondtátok a szarvast?
úgy vettem ki a szarvasnak nem lett baja, szóval a vadásztársaság nem kérhet kártérítést.
2018. okt. 6. 06:31
9/12 anonim válasza:
"Ne ijesztgesd már feleslegesen a kérdezőt..."
Ebben mi az ijesztgetés? Ebben az esetben ez a maximálisan kiszabható büntetés, a jogosítványt nem veszik el. Ennél nagyobb büntetést nem kaphat, csak kisebbet. Ezen nem fog változtatni az sem, ha lepontoztok.
2018. okt. 6. 11:30
10/12 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi a válaszokat. A vadásztársaságról annyit, hogy nincsenek bevonva az ügybe, mert mint írtam, a szarvast sikerült jobbról kikerülnöm, azonban mikor az autót akartam visszahozni az útra, akkor csúszott meg és átpördült a szembejövő sávba. Ja és vadveszély tábla is volt kint. Így a vadásztársaság kizárva az ügyből. A srác akivel összeütköztem, azt vallotta, hogy konkrétan nem látta, hogy szarvas volt, csak hogy valami állat elsuhant az autóm előtt. Bár ennyi erővel mondhatta volna, hogy szarvas, hiszen ő is látott valamit. A pénzbírság "annyira" nem érdekel, csak nem szeretném, hogy a jogosítványom elvegyék, mert a családom megélhetése függ tőle. Egyébként meg az adott helyzetben a lehető legjobban oldottam meg a helyzetet, az, hogy megpördültem, a balszerencse műve. Sajnos ez van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!