Az igaz, hogy van arra lehetőség, hogy eü vizsga nélkül megkapjam az igazoló kártyát (amit vizsga után szoktak adni)?
amire te gondoltál, az a kenőpénz. max egyes egészségügyi dolgozók mentesülhetnek ez alól, pl mentősök, orvosok egyértelműenn..
az elsősegély-tanfolyam megtétele tudtommal nem kötelező, de javasolt, már a baba lélegeztetése miatt is.. azt jó gyakorolni. persze, ha van mondjuk mentős ismerősöd, ő is szívesen megtanít.
van egy elsősegélyes kézikönyv, azt egy nap alatt is megtanulod.
egyébként ez a te érdekeben is van, jó, ha tudod, mit kell tenni vészhelyzetben, lehet, valakinek, akár a párod életét ezzel az alapdologgal fogod megmenteni.
tételek:
amúgy nekem max 5 perc volt.
be kellett mutatni egy emberen a stabil oldalfekvést, baba lélegeztetése, ill. a két tétel...ránéztél, aztán mesélted, könyv megtanulása után egyszerű.
Végzett eü-sök mentesülhetnek a vizsga alól. Egyébként a tanfolyam nem kötelező. Én se voltam tanfolyamon, bár én eü-ben tanulok, így nem okoztak nehézséget a feladatok de mivel nem végeztem még, ezért a vizsga kötelező volt.
Amúgy mentősök vizsgáztatnak és őket baromi nehéz megkenni, már csak azért is, mert ha elcseszel valamit azzal ők szívnak. Kicsit nagy a felelősségtudatuk, arról nem is beszélve, hogy nem egyedül mész vizsgázni és baromi ciki másik 3 ember előtt megpróbálni megkenni a vizsgáztatót.
Eü vizsga nélkül nem lehet jogosítványod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!