Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha 8 hónapja van meg az adott...

Ha 8 hónapja van meg az adott autóm, ami A0 biztosítási kategóriába esik, és új autót akarok venni, átviszem a 8 hónapot, vagy újra a 0-ról indulok A0-ban?

Figyelt kérdés

Tehet egyszerűsítve a kérdést.

Ha egy autót se tartanék meg 11 hónapnál tovább, akkor mindig A0-ban maradnék?

2018. aug. 2. 09:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Átvihető a bónusz, határidős feltételekkel.
2018. aug. 2. 09:43
 2/3 Majatom ***** válasza:

Első nekifutásra azt mondanám, hogy nem.

21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet

4. § (3) A besorolás a következő biztosítási időszakban egy osztályt emelkedik, ha a szerződéssel érintett gépjármű az új biztosítási időszakot közvetlenül megelőző biztosítási időszak és az új biztosítási időszak kezdő napjai közötti időtartam során legalább 270 napig biztosítási fedezettel rendelkezett és ebben az időtartamban az üzemben tartónak az érintett gépjármű vonatkozásában – a károkozás időpontjától függetlenül – kártérítési kötelezettsége (az első kárkifizetés vagy a biztosítóval szemben hozott jogerős ítélet dátuma) nem vált ismertté.

(4) A biztosító az üzemben tartó által az adott szerződés vonatkozásában megszerzett besorolást a szerződés megszűnését követő 2 éven belül figyelembe veszi – ugyanazon gépjármű-kategóriába tartozó gépjárműre – az új szerződés besorolásánál. Díjnemfizetés miatti szerződés megszűnés esetén a besorolás másik gépjárműre kötött szerződésre nem vihető át.

Szerintem a leglényegesebb szó a (4). bekezdésben lévő "megszerzett".

Biztos vagyok benne, hogy biztosítója válogatja, hogy a 270 napot más autóra alkalmazza-e, vagy csak arra az autóra, amire befizették.

2018. aug. 2. 11:29
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld!
2018. aug. 2. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!