Hogy vehetek másnak autót?
Magánszemélyként vennék egy használt autót az anyámnak, az ő pénzéből.
Mivel mozgáskorlátozott, meg nem is ért hozzá, én venném meg. Mivel a munkám által járom az országot, a lehetőségeim kevésbé korlátozottak, de őt nem cipelhetem magammal mindenhova.
Lehetséges e, hogy adásvételkor ne az én nevemre legyen írva a szerződés? De akkor hogy legyen aláírva?
Vagy a másik variáció, hogy az adásvételi a nevemen lesz, de okmányirodán az anyám nevére kerüljön a tulajdonlás?
Mi lehet a menet?
Én vettem egyet öcsém nevére, ő megnézte előtte, de nem tudott visszamenni érte.
Az eladó normális volt, kitöltöttem öcsém adataival, aláírtam az adás-vételit. Utána bentem egy eredetiségvizsgáló céghez, akiknek írtam öcsém nevében egy meghatalmazást hogy írják át az autót, ez extra 5e ft.
Még aznap visszamentem az új forgalmiért és este leszállítottam a verdát az új tulajnak.
Persze nem szabadna így aláírni, de mivel ő kért meg, így nem fog feljelenteni érte, tehát soha, senki nem fogja összehasonlítani az aláírásokat.
Köszönöm, én is valami meghatalmazás félén gondolkoztam.
A válaszodban vannak dolgok, amiket nem igazán értek.
Eredetiségvizsgálatkor te hogy kaptál új forgalmit?
Csak ez a vizsgálat önmagában 17ezerFt, hogy úsztad meg új forgalmival együtt 5ezerből
Az új forgalmit az okmányirodán állítják ki, az adásvételi szerződés és az eredetiségvizsgálat bemutatása után.
Az átírási díj az autó korától és a cm3-től függ emlékeim szerint, de nagyjából minimum 40ezer + az új forgalmi 6ezer, ha jól emlékszem.
Az okmányirodán viszont személyesen kell megjelennie és ha én közben aláírok itt-ott a nevében, akkor nem fog egyezni az aláírás.
"Utána bentem egy eredetiségvizsgáló céghez, akiknek írtam öcsém nevében egy meghatalmazást hogy írják át az autót, ez extra 5e ft."
Az említett eredetiségvizsgáló cég vállal olyat, hogy meghatalmazással elintézi helyetted az átírást. Tehát ők bemennek a postára kifizetni mindent, bemennek az okmányirodába helyetted és neked nem kell időpontot kérned, várnod stb.
Mint írtam, ez extra 5e ft-ba kerül. Tehát neked ki kell fizetned mindent (eredetiség vizsga, átírási illeték, stb), és ezen felül még 5ezer ft. Ez az 5ezer ft a szokásos költségeken felül van (ezért extra) és annyit tesz, hogy te reggel megnézeted velük az autót, délután pedig megkapod az új forgalmit, így az akár több napos rohangálás helyett összesen 15+5 percedbe került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!