Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Lehet ebből később probléma?...

Lehet ebből később probléma? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Üdv!

Vettünk egy kis benzines rohangálós autót.

Megcsináltam most netrisken a biztosítást, meg is kötöttem, kinyomtattam, aláírtam, bescanneltem, visszaküldtem..

Viszont!

Most vettem észre, hogy a forgalmiban az autó kategóriája N1 vagyis "N1 kategória: Áruszállító gépkocsik, legfeljebb 3,5 t műszakilag megengedett legnagyobb össztömeggel."

Én viszont sima személygépkocsira kötöttem, "normál" használat mellett.

Egy 2 személyes opel corsáról van szó, 3 ajtós, ráccsal ellátva és rendesen kialakítva tehát nem sufnituning.

És nem áruszállításra lesz használva, már ha a 2 zsugor ásványvíz annak számít...

Vagy néha-néha ha esetleg az ember venne pár zsák kukoricát akkor egyértelmű, hogy ebbe tennénk bele nem a másikba amiből alig lehet kivenni!

Akkor ennyi erővel az is lehetne áruszállító!

Nos akkor most, hogy is van ez?

Lehet ebből gond és még most változtassam meg a szerződést vagy ne foglalkozzak vele?

Csak mert gondolom N1 kategóriában sokkal de sokkal drágább lenne a biztosítás is.

Köszönöm előre is a válaszokat.

2018. ápr. 16. 20:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ez van, ilyen a világ. A céges ügyfeleknek minden drágább. Nem tudni miért.

Drágább a:

Bankszámla

Telefon, Net stb előfizetés

Biztosítás

Onnan lehet több pénzt lenyúzni. Teher gépjárművel pedig a cégek szoktak közlekedni.

Ennyi, ez van.

2018. ápr. 17. 12:58
 12/14 A kérdező kommentje:

Hát ja, ez van :)

Olcsón hozzájutottunk, pár dolgot kell rajta javítani de könnyen javítható és olcsó hozzá az alkatrész ezért vettük.

A franc se olvasott utána, hogy ez tgk :D

személygépkocsira levizsgáztatni meg annyi pénz meg macera, hogy totál nem éri meg, inkább akkor bukom azt a 20e ft-ot a biztosításra

2018. ápr. 17. 14:47
 13/14 anonim ***** válasza:
Persze hogy nem éri meg átalakítani személygépkocsivá. Azt kellene engedélyeztetni, majd az átalakítást erre szakosodott műhelyben elvégeztetni. Ezután újra vizsgáztatás. Ha kész, mehetsz fizetni regisztrációs adót. Ezután okmányirodában új forgalmi, új törzskönyv. Ez mind pénz, pénz és pénz. Annak éri meg, aki a vállalkozásában vagy cégében használja, mert a könyvelésben jóvá lehet írni az üzemanyag ÁFÁ-ját.
2018. ápr. 17. 21:14
 14/14 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Mármint úgy értettem, hogy tehergépkocsi-ként éri meg használni, annak akinek van vállalkozása. Személygépkocsi-ként nem.

Magánszemélynek viszont így ráfizetés az egyéb költségek miatt.

2018. ápr. 17. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!