Szürke rendszám mennyi idő alatt szokott elkészülni?
#2-es: mint írtam (és azóta alaposabban megnéztem) ezt nem lehet leszedni, oda van ragasztva.
Ilyenkor marad a kartonpapír meg a fekete filc?
Nem, azért megbüntetnek, mert egyedi azonosító hamisításának minősül.
A rendszámtábla keretet szokták csavarral rögzíteni, a táblát pedig műanyag kipattintható pöckök tartják. Csak a táblát kell levenned és áttenni a hordozóra.
Még egyszer leírom: a rendszám ragasztva van. Nincs semmiféle keret, se elöl se hátul. A fém rendszám van rásimítva és ráragasztva elöl a lökhárítóra, hátul a csomagtartófedélre.
Az autót 2 évesen vettem az első tulajdonosától, törve, javítva soha nem volt.
Elvileg nem szűnt meg, csak nem kötelező. Egy tavaly nyári cikk szerint:
"A módosítás viszonylag egyszerű: a kormányrendeletben ma az áll, hogy a kerékpárszállító eszközre „különleges rendszámtáblát kell felszerelni”, szombattól viszont az lesz a szöveg, hogy a kerékpárszállítóra „különleges rendszámtábla szerelhető fel, vagy arra az azt szállító gépkocsi hátsó rendszámtáblája átszerelhető”.
A szürke rendszám tehát elvileg marad, de valószínű, hogy önként csak kevesen vállalnák az ennek megszerzéséhez szükséges, hosszadalmas ügyintézést. Valószínűleg ezzel függ össze, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön kiadott közleménye szerint a szürke rendszám ezentúl egyszerűen, műszaki szemle nélkül igényelhető az okmányirodákban."
Ettől függetlenül kétséges, hogy másfél hét alatt elkészülne, de egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!