Ilyen esetben jár a Bonus-Malus szerinti kedvezmény?
Egyetlen kérdésem lenne, amire sehol nem kaptam választ elvárható időn belül:
Van egy ismerősöm, a nevén van jegyezve három személygépkocsi legalább három éve. A forgalmiban nincs üzembentartó bejegyezve, tehát ő az egyedüli tulajdonos. Még annyit róla, hogy nincs jogosítványa, apukája (is) vezeti az autókat.
Ilyen esetben neki legalább az egyik gépjárműre már rendelkeznie kéne legalább B1 kedvezménnyel.
Erre ő - jogosítvány hiányában - jogosult-e?
Természetesen jogosult.
De a logika hibás, nem "kell" legalább az egyikre rendelkeznie B1-gyel.
Alapból ha 3 éve van meg az autó, akkor akár B3 is lehet, de ha mind a hárommal okozott kárt, akkor lehet akár M6-ban.
Köszönöm a választ, csak a törvényben nem találtam meg, hogy jogosítványhoz kötik-e a bonus-malust vagy sem.
Ez a része volt, amit nem értettem, a többi teljesen tiszta.
A két éves autó B2, a három éves B3 (ha eltelt a két, ill. három év, és mindkettő balesetmentes). ha az egyik okozott balesetet (egyet), két fokozattal kerül visszafokozásra. Egyébként a Malus fokozatnál M4 legvégső 2.0x korrekcióval ellátott "legsúlyosabb büntetés". Ezeket a biztosításokat szeretik a biztosítók felmondani az évforduló előtt, mivel az ügyfél igen kockázatos, azonban ha újra kötünk velük szerződést, elfogadási kötelezettségük van :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!