2003as VW Poloval mennék Törökországba, milyen biztosítást kell/ javasolt kössek az autóra?
Figyelt kérdés
Azt olvastam a konzulátus honlapján hogy külföldre is érvényes biztosítás kell az autóra, de nekem olyan elvileg nincs már. Mit tegyek ? Áprilisban megyek.
21 F
2018. febr. 3. 23:24
2/7 anonim válasza:
De akkor Magyarországon sem mehetsz ki az utcára sem az autóval, ha nincs biztosításod :D Az mindenütt kell.
3/7 A kérdező kommentje:
Van valami alap, 6500at fizetek negyedévente de anyám szerint akinek a néven van az autó alap biztosítások kívül semmi nincs rajta
2018. febr. 4. 00:03
4/7 anonim válasza:
Kell hogy kapjál egy zöld kártyát, azon rajta van hogy melyik országokban érvényes. Ha a kecskekedvelők nincsenek rajta, akkor a biztosítódat kell megkérdezni, hogy milyen pluszt kell kötnöd a kint töltött időre. Persze ilyenkor mindjárt általában rá akarnak sózni az emberre 3 másik dolgot is, ami den szükséges de "ajánlott".
5/7 anonim válasza:
Zöldkártya kell. Ha van biztosításod, akkor ezt ingyen kiállítja a biztosító - ha nincs biztosításod, akkor köss.
Ellenőrizd és kérdezz rá, hogy Törökországra is érvényes - e.
Ha valami mi még érdekel, kérdezz nyugodtan, én voltam kint kocsival többször.
6/7 anonim válasza:
utasbiztosítás is kell, mert fizetős lesz a kórházi ellátásod, ha esetleg szükséged lenne rá .
A magyar tb nem fizeti
7/7 anonim válasza:
Ha nem lenne biztosításod, arról már tudnál. Az érvényes Törökországra is, de ki kell kérni a zöldkártyát, hogy ezt igazolni tudd. Ezt az üzembentartó tudja megtenni a biztosítónál. Ez az abszolút minimum, de érdemes lehet egy assistance vagy egy olyan utasbiztosítás, amiben az is benne van, hogy ha bármi történik kint az autóval, legyen kihez fordulnod. És ha valóban nem a neveden van, akkor jó lenne egy többnyelvű használati meghatalmazás a forgalmiban szereplő tulajdonostól / üzemben tartótól. Bár soha nem kérik, elvileg a magyar határon sem léphetnél ki nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!