Autóvásárlás utáni papírmunka, szülő az üzembentartó. Hogyan?
Sziasztok!
Vásároltam egy autót, így a tulajdonosa én vagyok.
Azt lehet, hogy bemegyek apával a biztosítóhoz biztosítást kötni a nevére mint üzembentartó? Vagy kell valami szerződés ami igazolja, hogy ő az üzembentartó. És ha igen azt hol, hogy kell megírni? Ő elviheti az autót eredetiségvizsgálatra?

Biztosítást csak úgy köthet rá, ha ő van bejegyezve üzembentartóként a forgalmiba.
Vagyis egy újabb átírás, bár ez olcsóbb lesz, nem kell eredetvizsga+törzskönyv, meg kevesebb az átírási díj.
Csak ne sokat vaciláljatok rajta, mert átírástól számítva van fedezetlenségi díj a biztosítóknál, ami nem kevés.

Tulajdonképpen mi a célod az egésszel?
Az autóval addug el sem indulhattál volna, amig nincs igazolás a kötelező biztosításról.
Üzembentartói szerzödést az okmányirodában kell bejelenteni.
Rövid távon lehet olcsóbb lesz a kötelező biztositás, de hosszú távon nem biztos, hogy jól jársz.
Évek mulva is A0 besorolásban leszel.

és akkor mi van ha A0ban lesz???
az egész egy nagy baromság
26éves vagyok, B8ban, 9 éve van jogsim és sosem okoztam kárt
mit értem el vele??
azt hogy a csajom, aki most szerezte a jogsid, harmad ennyiért köthetné meg az én autómra ugyan annál a biztosítónál, A0-val
pfff
Az autó áll egy helyben, nincs használatban pont a biztosítás miatt.
Ment mindenkinek a zöld kéz, köszönöm.
Akkor ha jól értem:
Okmányiroda bejelentei üzembetartókén.
Biztosítás megkötése.
Ismét okmányiroda megcsinálni a forgalmit?

Nem, az okmányirodában nem állnak veled szóba addig, amíg nincs kötelező biztosítás megkötve, és nincs eredetiség vizsga igazolás.
Az átíratáskor lehet rögtön tulajdonos-üzembentartó felosztásban kérni a forgalmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!