Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Elveszett rendszám. Mi a teendő?

Elveszett rendszám. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Csütörtökön elveszett az első rendszámom....

Azóta nem is voltam kocsival sehol, és adtam föl egy hírdetést a helyi rádióban. hátha....

Még mit kell tennem? Azt olvastam rendőrségen csak akkor kell bejelenteni ha ellopták, és nem elhagytam....

De ha így megyek a kocsival (első rendszám nélkül), és megállít a rendőr, akkor megbüntethet?,, vagy hogy megy ez?

Egyenlőre várni szeretnék 1 hetet, mert addig szól a hirdetés a rádióban.

Ha nem lesz meg, mennyibe fog fájni, egy új?

2010. jún. 5. 11:44
 1/8 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
Nem tudom a pontos választ, de én nem várnék, hanem az okmányirodában foglaltam volna időpontot és addig megnézném mi a teendő. Pénzért legyártják újra, kb. ez lesz.
2010. jún. 5. 11:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Szegeden volt?
2010. jún. 5. 11:59
 3/8 A kérdező kommentje:

nem nem.....

baján

azért bízok benne hogy valaki jó szándékú ember csak visszahozza

2010. jún. 5. 12:04
 4/8 anonim ***** válasza:
ha nem lesz meg, bemész az okmányirodába (önkormányzat) beviszed a hátsót is, és a forgalmit is, és kapsz egy új rendszámot!!! nemtom kb 15-20 ezer assem
2010. jún. 5. 12:15
 5/8 anonim válasza:
hát akkor jelent a rendőrségen!!
2010. jún. 5. 12:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Nos okmányiroda az első.

két lehetőséged is van:

1. Ha még nem volt legyártva soha a rendszám

( ha nem Te vagy az első tulajdonos, előfordulhat, hogy az előzők közül valaki élt már e lehetősséggel)legyártathatod.

Ez 12.300 Ft-ba kerül. Forgalmit vigyél magaddal! Kapsz egy engedélyt, amelyet a rendőrök elfogadnak a közlekedés során addig, míg meg nem kapod az újat. Ez kb 2 hét.

2. Ha már volt legyártatva vagy neked ez szimpatikusabb, átrendszámoztathatod. Ebben az esetben be kell vinned a hátsó rendszámtáblát és a forgalmi engedélyt is okmányirodába. Az új rendszámot azonnal megkapod, 8500 Ft az ára. Ezen felül ki kell cserélni a forgalmi engedélyt, 6000 Ft és meg kell venned (585 Ft) a műszaki érvényességet igazoló címkét is.

Ezzel végeztél az okmányirdában, viszont még a zöldkártya címkét is be kell szerezned, valamelyik műszaki vizsgaállomáson.

2010. jún. 5. 19:28
 7/8 A kérdező kommentje:

A kocsit külföldről hoztuk kb 8 éve.

Azóta nem veszett még el soha ez a magyar rendszám.

egyenlőre várok még kicsit, hátha valaki jó szándékú ember visszaviszi az okmányirodába

2010. jún. 6. 11:24
 8/8 anonim ***** válasza:
2010. jún. 7. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!