Elveszett rendszám. Mi a teendő?
Csütörtökön elveszett az első rendszámom....
Azóta nem is voltam kocsival sehol, és adtam föl egy hírdetést a helyi rádióban. hátha....
Még mit kell tennem? Azt olvastam rendőrségen csak akkor kell bejelenteni ha ellopták, és nem elhagytam....
De ha így megyek a kocsival (első rendszám nélkül), és megállít a rendőr, akkor megbüntethet?,, vagy hogy megy ez?
Egyenlőre várni szeretnék 1 hetet, mert addig szól a hirdetés a rádióban.
Ha nem lesz meg, mennyibe fog fájni, egy új?
nem nem.....
baján
azért bízok benne hogy valaki jó szándékú ember csak visszahozza
Nos okmányiroda az első.
két lehetőséged is van:
1. Ha még nem volt legyártva soha a rendszám
( ha nem Te vagy az első tulajdonos, előfordulhat, hogy az előzők közül valaki élt már e lehetősséggel)legyártathatod.
Ez 12.300 Ft-ba kerül. Forgalmit vigyél magaddal! Kapsz egy engedélyt, amelyet a rendőrök elfogadnak a közlekedés során addig, míg meg nem kapod az újat. Ez kb 2 hét.
2. Ha már volt legyártatva vagy neked ez szimpatikusabb, átrendszámoztathatod. Ebben az esetben be kell vinned a hátsó rendszámtáblát és a forgalmi engedélyt is okmányirodába. Az új rendszámot azonnal megkapod, 8500 Ft az ára. Ezen felül ki kell cserélni a forgalmi engedélyt, 6000 Ft és meg kell venned (585 Ft) a műszaki érvényességet igazoló címkét is.
Ezzel végeztél az okmányirdában, viszont még a zöldkártya címkét is be kell szerezned, valamelyik műszaki vizsgaállomáson.
A kocsit külföldről hoztuk kb 8 éve.
Azóta nem veszett még el soha ez a magyar rendszám.
egyenlőre várok még kicsit, hátha valaki jó szándékú ember visszaviszi az okmányirodába
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!