Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha Magyarországon, egy ideigle...

Ha Magyarországon, egy ideiglenesen kivont külfüldi okmányos autót megveszek, akkor menni időm van, hogy honosítsam az autót?

Figyelt kérdés

Utánnaolvasgattam, hogy E rendszámot kérhetek rá, ahoz milyen pappírok kellenek?

Azt ithon, az okmányirodában intézhetem. Elvileg fél évig érvényes, de addig az NKH-s forgalmit sem kell megcsináljam?

Azért lenne fontos, mert jelenlg csak az autóra van pénzem, és ezeknek a költségeit mennyi időm van befizetni? Az auto Svéd pappíros. Milyen okmányoknak kell lnnie?

2017. dec. 7. 20:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Előre leírom, nem tudom, mi kell a svéd autókhoz. Gondolom az, ami a némethez, forgalmi és törzskönyv, vagy ilyesmi, vagyis az okmányai. Természetesen a kétnyelvű adásvételi, a ténylegesen az okmányokban szereplő eladó és a vevő közt.

Az E rendszámot sosem jártam körbe.

A baj inkább az, ha nincs pénzed kifizetni a járulékokat, akkor van-e pénzed a kocsit fenntartani? De ez a te dolgod.

Az E rendszám amúgy nem csak EU-n kívülről származó autóra váltható ki?

2017. dec. 7. 21:21
 2/4 anonim ***** válasza:
"E" rendszámot akkor igényelhetsz ha a honosítást elindítottad és csak a regadó kifizetését akarod elhalasztani. Amíg azt nem fizeted ki nem kaphatsz végleges rendszámot. Addig de max 6 hónapig vagy dec. 31.-ig lehet E rendszámmal közlekedni.
2017. dec. 7. 22:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha külföldről veszel autót azt ott végleg kivonják, nem ideiglenesen. Akármennyi időd van csak nem használhatod. E rendszámot akkor kérhetsz ha az első m.o-i műszaki vizsga meg volt. Az autó papírjai, adásvételi hitelesen lefordítva, mo-i vizsgalap és a biztosítási papír kell. Kb. 120-130e ft. Aztán majd reg.adó,stb...
2017. dec. 8. 06:12
 4/4 A kérdező kommentje:

A Svéd rendszám rajra van az autón. Vagy azt a tulajleveszi?

Haza, vagy az NKH- hoz hogyan vihetem az autót? P-s rendszámmal? Azt magánszemélyként is tudok igényelni, vagy bérelni, vagy útvonal engedéjjel, vagy esetleg trailerrrel?

2017. dec. 12. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!