Bónuszvesztés elkerülése?
Autómat hosszabb ideig kölcsönadtam egy ismerősömnek, Kölcsönadási szerződéssel. Balesetet okozott (koccanás volt), így az én biztosítóm fizet a másik félnek, ezzel 2-vel visszaesik a bónuszom. Ezzel a szerződéssel lehetne-e a biztosítónál kérni, hogy a bónusz ne vesszen el? Jól tudom, hogy erre van valami lehetőség, ha az illető elismeri, hogy ő volt a vétkes?
Kérdésem inkább elméleti, mert nem nagy összeg, amivel majd több lesz díj. De azt az autót vagy eladom, vagy üzembentartóival, ha átíratnám más nevére, akkor azt a bónuszt át tudnám vinni a másik autómra, ott már nagyobb lenne az összeg, ami a 2 bónuszkategória között van..
semmit.
Max az illetőtől kérheted, hogy fizesse meg azt a többletköltséget, amit a bónuszvesztésed okozott a kgfb díjban.
Illetve ha kifizeted a biztosító helyett (vagy később a biztosítónak) a kárt, akkor szintén nem csökken a bónuszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!