Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Használt autó biztosítás kötés?

Használt autó biztosítás kötés?

Figyelt kérdés
A hét folyamán magánszemélytől szeretnék venni egy használt autót.Ha tetszik az autó akkor azonnal megvenném tőle. (vw golf) Biztosítás nélkül hazahozhatom a kocsit,hogy másnap reggel elintézzem az átíratást,biztosítást stb-t.?

2017. szept. 11. 18:29
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Persze , hiszen ott az adásvételi a kezedben.Az autó 15 napot azért ne lépd túl.
2017. szept. 11. 18:35
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Az autó nem szerepel a mondatban. Bocsi .
2017. szept. 11. 18:36
 3/10 A kérdező kommentje:
De akkoris csak óvatosan igaz? :D Köszi! Remélem a zsernyákok nem fognak meg :D
2017. szept. 11. 18:42
 4/10 anonim ***** válasza:

Hivatalosan nem! Ha hétköznap mész ha városi akkor a városban megkötheted a biztosítást bármely biztosítónál, ha vidéki akkor kozkáztatsz a városig, vagy internet ma már nem luxus 15 perc sincs megkötni a biztosítást valamelyik oldalon(és olcsóbb is mint az alkusznál)

Átiratást meg eredetvizsgát csinálhatsz később, arra van 15 napod, de biztosítás az azon nyomban kell.

persze ha 20-30 kmre mész autót venni akkor azért nem akkora kockázat, én közel 300kmt utaztam, hazafele meg is állítottak vele.

De semmi félnivalóm nem volt.

2017. szept. 11. 20:37
 5/10 A kérdező kommentje:
Délután mennék és csak 50km-re. A netes biztosítást se tudnám ott helybe elintézni :/ De másnap reggel az első dolgom az lenne. Jobb az ilyeneket személyesen intézni mint interneten. (szerintem)
2017. szept. 11. 20:40
 6/10 anonim ***** válasza:
10%
Engem is megállított a rendőrség,halkan megsugom azért SOHA nem kérte a biztosítást.... Eleve az előző tulajnak van biztosítása ( ha nem lenne nem is lenne forgalomba).Biztos nem az lesz az első,hogy azonnal lemondja míg a vevő haza sem ér.Ott is van átfutási idő. Tehát belefér a 15 napba ...Nyugalom ! Jó hát azért nem kell a padlógáz.
2017. szept. 11. 21:27
 7/10 anonim ***** válasza:

"Biztos nem az lesz az első,hogy azonnal lemondja míg a vevő haza sem ér."

Nem kell lemondania, a nyilvántartásba bekerül a biztosító is abból dolgozik. Igaz nincs baj amíg nem csinál balesetet, de ha igen akkor fizetős lesz.

"Ott is van átfutási idő. Tehát belefér a 15 napba ..."

A 15 napba már csak azért se fér bele, mert a biztosító utólagosan is kiszámlázza a fedezetlenségi díjat. Ha nem köt azonnal biztosítást, akkor jön a plusz számla...

:)

2017. szept. 11. 21:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Én nem indulnék el biztosítás nélkül. Más, ha a városban gurulsz pár percet, de a kockáztatáshoz már 50km országút is sok. A szerződés aláírásától kezdve nincs biztosításod, így átíráskor is problémád lehet, ha nem akkor kötöd meg és a biztosító is ki fogja számlázni a fedezetlenségi díjat, ahogy az előző írta. Tényleg öt perc megkötni a biztosítást és ma már az autóban ülve a telefonodról el tudod intézni. Vagy kérd meg az eladót, hogy használhasd az ő gépüket.
2017. szept. 12. 07:37
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

" Eleve az előző tulajnak van biztosítása"

Ez mekkora!!! És szerinted melyik biztosító fog mondjuk ötmilliót kifizetni egy olyan balesetnél ahol a régi tulajnak van biztosítása, az újnak meg aki a balesetet okozta, nincs. Szoktam írni: "gondolkozz"!

2017. szept. 12. 16:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért van az adásvételi szerződésen óra és perc, mert onnantól az eladónak köze nincs a jm-höz, adott napon az biztosítása megszűnik. Az új tulajdonosnak/üzembentartónak onnantól h jogilag övé a jm, érvényes biztosítással kell rendelkeznie. Az egy dolog h van biztosítás az autón, ha a vevő kárt okoz, nézheti az eladó biztosítását, a biztosító vállat von. Megesik, hogy hazafele baleset történik, szívás. 15 nap az átíratásra van. Biztosításkötésre nem ad a törvény haladékot.
2017. szept. 14. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!