Vettünk egy Autòt adásveteli szerzôdéssel nem tudtuk át írtani 15 napon belül holnap lesz 16. nap! Mert nem tudta a szerelô megcsinalni a eredetségi vizsgát! Ha írunk egy újjat akkor meg usszuk a büntetést?
Akkor is te vagy a felelős. Rossz szerelőre bíztad.
Senkit nem érdekel, miért szegtél törvényt. Őket sem fogja.
Az eredetvizsgálat nem működőképességet, nem közlekedésbiztonságot, hanem eredetet vizsgál. Ha van benne akku és motor, és motorvezérlő, akkor le tudja fotózni az óraállást, meg tud nézni minden egyedi azonosító jelet, körbe tudja mérni rétegvastagságmérővel, és ki tudja adni az eredetvizsgálat eredményét.
Csak te követted el a hibát, elvihetted volna akár tréleren is a vizsgálatra azonnal az adásvételi aláírása után is (egyébként ezt előtte szokták)
A "nem tudta megcsinálni a szerelő az eredetiséágvizsgát" kb. annyira komoly érv, mint az "azért mentem át a piroson, mert nagyon kellett pisilnem"
"Ha írunk egy ùjjat akkor meg usszuk a büntetèst?"
Úgy érted, hogy egy ÚJ szerződést? Ha az eladó már lejelentette az adásvételt, akkor bukta, és még némi magánokirat hamisítást is elkövetsz. Nem beszélve arról, hogy bizonyára biztosítást is kötöttél már és az is benne van a nyalvántartásban...
Hogy nem lehet 15 nap alatt egy eredetvizsgát elintézni?
Nekem csak azért húzódott 2 napig, mert este hoztam el a kocsit, amit eladtam arra is én csináltam. Szintén egy nap alatt megvolt.
Mindegy, menj be, írasd át és kész.
A tulajnak, ha van esze, nem megy bele szerződés átdátumozásába.
Meg nem jelentette az eladast az eladò!
De biztosítàs kötöttünk ! Az baj ?
"Meg nem jelentette az eladast az eladò!
De biztosítàs kötöttünk ! Az baj ?"
Hogy ő mikor jelenti be, az igazából az ő dolga. igaz neki is van határideje, de attól a te átírásod teljesen független.
Aláírjátok, neked 15 napod van elvileg, gyakorlatilag a 20-ba bele kell férni ha nem akarsz büntetést. Megvetted, onnantól a tiéd, neked kell vele foglalkozni és az eladótól tulajdonképpen "függetlenné" válik a kocsi.
Biztosítás? Az kell, azonnal.
Az új szerződéses ötlet felesleges is, de ha az eladó nélkül csinálod, az akkor okirathamisítás. Ha meg az eladóval szeretted volna, akkor meg ő minek menne bele? A kocsit elvitted, ki tudja abban a pár napban mit csináltál: elhajtottál 50-es korlátozásnál 120-szal a sebességmérős autó előtt és akkor majd az ő jogsiját akarják elvenni például. Én nem mennék bele ilyen játékba még a rokonaimmal sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!