Hogyan szerezhetem meg elobb a jogsimat?
" a gyerek egy őrült kap egy audi a3-at és az első kereszteződésben szörnyethal"
Ezt akarod te is?
Ha jól tudom, csak a 17. év betöltése után -és érvényes jogosítvánnyal- lehet legkorábban autót vezetni.
Ez egy konkrét ellenőrizhető időpont, tehát nem alku és nagymami függő.
Egyébként nincs intelligencia teszthez kötve, ennek "köszönhetően" elég sok agresszív, öntörvényű vezető garázdálkodik az utakon.
17 évesen vizsázgatsz B ketegoriában forgalombol utánna vezethetsz személy autót utánfutó nélkül
Én 17 vagyok amint be töltöttem 17-et pár héttel késöbb mentem a forgalmi vizsgára kb fél éve napi szinten autóval járok saját autó saját pénzből ìgy kulturáltan is közlekedek mert meg becsülöm a kocsimat 200ezer ft hiányzott az egykori állom autóm árából amit fater ki potolt így egy 200lovas jubileumi kiadású első szériás RS octavia 1.8Turbom van és a 200lovat kézben is tudom tartani és a szabályokat be tartom a közút nem játék . Erre akkor jön rá az ember ha saját pénzből vett kocsija van és neki kell fentartania . És amiatt is lett ilyen kocsim mert ismernek annyra a szüleim hogy meg bizzanak bennem hogy nem fogok el szállni vele és nem fogok versenyezni vele lámpátol lámpáig . 15 éves korom óta gyűjtöttem erre a kocsira így eléggé megszállotja vagyok . Nagyszüleim nem nagyon örültek neki hogy faterék ennyire meg bíznak bennem hogy bele mentek hogy ezt a kocsit vegyem meg , de amikor vittem őket egyből meg változott a véleményük .
Igen sportosan vezetek , de kulturáltan ahol lehet ott nyomom a gázt nem a közutakon kell verseny pilótáskodni mert annak 90%-ban baleset a vége . Nem egy velem egykoru ismerősöm szállt el az utakon legjobb haverom amikor meg kapta jogsi után a régi M5-ös bmw-t pár héttel késöbb rommmá törte meg uszta élve más nem sérült a jogsiját be vonták . Szülei a szüleimtől kérdezték is hogy ennyire bíznak bennem vagy csak nem féltenek egy ilyen autóval . És ez így igaz nem féltenek mert tudják hogy milyen vagyok
Aki friss jogsival apucitol meg kapja a több száz lovas kocsit hogy itt van hadszoljon azok 80-90%-ban törik is a gépet mert nem ő dolgozott meg érte nem is fog vigyázni rá ... lehet valaki jó sofőr friss jogisval és lehet valaki 20-30 éves jogsival is béna a vezetéshez . Pl tesóm a közel 10 éves jogsijával fél az utakon jól vezet , de nem magabiztos hiába egy elég nagy kombival jár . Én meg a kis sport sedannal és a féléves jogsimmal 17 évesen lazán el vagyok a forgalomban , akitők tanultam vezetni ült melletem a kocsimban és meg mondta hogy eddigi pályafutása alatt nem sokan voltak akik ennyire magabiztosan közlekednek ilyen friss jogsival . Én személy szerint egy nagyon jó oktatót fogtam ki , egyszer nem avatkozott bele amikor vezettem az oktató utót mint tanuló mivel látta rajtam hogy én figyelmesen végig halgttam a tanácsait . Azaz várj 16.5 éves korodig akkid ha teheted gyűjts autóra . Hidd el friss jogsival nincs annál jobb élmény hogy azzal a kocsival jársz amiért megdolgoztál és a te felőséget azt karbantartani , legyen az akár egy suzuki akár egy bmw vagy bármi más amiért meg megdolgoztál sokkal jobban fogod óvni mint amit csak úgy kaptál .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!