Tacsko833 kérdése:
Érvényes az adásvételi szerződés autónál, ha hiányosan van kitöltve?
Figyelt kérdés
A motorszám hiányzik róla, és átiratásnál gond van vele. Ha megegyeztem szóban az eladóval és oda írom az elfogadható? Vagy vissza tud élni vele az eladó? Illetve. Ez így simán is egy szerződésnek számít, meg ha hiányosan is?2017. júl. 3. 14:14
1/4 anonim válasza:
Hiányos szerződés, nem szerződés. Pontosan kell kitölteni. A motorszám meg pont egy fontos adat.
3/4 anonim válasza:
Persze, hogy hiányzik a szerződésről a motorszám. Nem kell.
Ez egy kormányablakban, vagy okmányirodában kapható adás-vételi szerződés űrlap, hivatalos címe: „A közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjogának változását igazoló teljes bizonyító erejű magánokirat”. Friss, pénteken hoztam egy okmányirodából. (A [link] oldalról is letölthető.)
↓
Az első oldal: [link]
A hátoldal: [link]
A jármű adatai közül csak a rendszám, gyártmány, alvázszám kell.
4/4 anonim válasza:
a motorszám/motorkód valóban nem kötelező feltüntető adat, csak jó, ha rajta van. Én is vettem már pár autót, nem mindre írtuk mi sem rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!