Ha nem adták oda az adásvételi szerződést akkor hogy jelentsem be hogy eladtam az autót?
Mi az, hogy nem adja oda?
Kérted belőle a saját példányaidat és nem hajlandó átadni, úgy sem, hogy odamész érte?
2dolog lehetseges:
1)mar atiratta igy semmi dolgod nincs mar vele....a neked jaro peldanyt is megtarthatja
2)te valami nagyon rosszba keveredtél es jo nagy szivas var rad
Aham... Hát elég figyelmetlen voltál, de mindenre van megoldás.
Okmányiroda, gépjárműves ügyintéző és neki elmeséled mi történt. Így aztán nem lesz egyszerű (mert gondolom a vevő adatai sincsenek meg így, sőt nem is tudod bizonyítani hogy eladtad hivatalosan), de ő felvázolja majd a lehetőségeket. Szépen kérd / normálisan beszélj vele, mert bizony Te is hibáztál.
Első körben a vevőnek van egy 15 napos határideje az átírásra, lényegében csak azután történhet bármi ha addig nem íratja át. Mikor történt az adásvétel?
Könnyen elképzelhető, hogy a vevőd elképzelése az, hogy majd neked mennek a csekkek-felszólítások és egyebek, ő meg egy darabig használja és utána szétbontja vagy eladja alkatrésznek és letagadja az egészet.
8
Még ezzel tudna rontani a helyzetén egy nagyot.
1. Hazudjon?
2. A vevőnek van adásvételije és meg is történt az adásvétel - megkapta a pénzt
Valószínű az illető arra játszik amit a 8as írt.
Először menj el okmányirodába. Lehetőleg próbáld meg elérni, hogy valami módon rögzítésre kerüljön, hogy ott jártál. Én meg sem várnám a 15 napot. Vedd fel a kapcsolatot egy ügyvéddel, hátha tud valami okosat mondani. Valamint én már most a rendőrségen is tájékozódnék.
Aztán ha mindhárom helyről megvan a válasz, hogy mit lehet lépni akkor felhívnám a vevőt, és elmondanám neki, hogy mi lesz az ügy további menete. Nem fenyegetni, csak tájékoztatni.
Nálam ez a módszer bevált. Ott a helyszínen azonnal megoldódott minden. (Igaz más tészta, mert meghúzás volt, de amint felvázoltam neki, hogy feljelentést teszek és a kamerák alapján majd a rendőrség eldönti, hogy tényleg ő volt-e, azonnal fizetett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!