Autópálya matricát át lehet írni másik autóra, ha más a tulaj?
Eddig nem saját autóval közlekedtem, és arra vettem autópálya matricát. Most vettem saját autót, a másik meg el lesz adva.
Azt olvastam csak az eladás után lehet átírni, de a tulajra nem térnek ki. Legjobb lenne, ha eladás előtt tudnám intézni, de azt is szeretném tudni, ha erre sajnos nincs megoldás.
Én már írattam át autópálya "matricát", de esetedben van egy kis akadálya a dolognak. Ugyan én is eladás után írattam át az új autómra, de az M3 bevezetőjénél lévő ügyfélszolgálaton nem csak a számla kellet, de elkérték a régi autó a nevemre szóló forgalmiját is. Ez nettó baromság, de nekem volt róla fénymásolatom amit végül elfogadtak.
Ha neked nincs a neveden az autó, akkor nem valószínű, hogy át fogják írni.
Ha pedig 5000 Ft-os megyei, akkor semmi értelme, mert valami 1500 Ft-ot is elkérnek ügyintézésre.
Én az Üllői úti ügyfélszolgálaton ugyanúgy jártam, mint az #1-es. Kérték a korábban eladott autó forgalmiját is, engem is a fénymásolat mentett meg.
Előtte próbáltam nem saját néven lévő autóra átíratni a matricát, de nem engedték, nem egy rugalmas rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!