Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Miért ilyen drágák a biztosítá...

Miért ilyen drágák a biztosítások?

Figyelt kérdés

Jelenleg ezer köbcentis, több mint 20 éves autóm van, szeptemberbe kerültem B1-be, én 21 éves vagyok.

Most fizetek évente 46 ezret, pontosabban félévente fizetem, de 46 jön ki egy évre.(előtte 80 ezer volt az első évre)

Szeretnék egy nagyobb autót, legalább 2.0 benzint szerettem volna, de megdöbbenve vettem észre,hogy a netrisken számolva ilyen 100-110 ezres összegek jönnek ki évente, de még az 1.6-os autókra is 90 ezer/év.

Ezt csupán azért furcsállom mert, nem először merül fel bennem a gondolat,hogy autót cseréljek, és akkor is 2.0 benzineseket néztem, és A0-ban jött ki 90-100 ezer/év.(ugyanazokat az évjáratokat, van egy kedvenc típus)

Hallottam róla,hogy lesz drágulás, de ez azért elég sok...főleg,hogy a jogosítványom is, ha nem is sokkal, de 1 évvel több ideje van meg, meg B1-be is átkerültem.Ennek megfelelően az 1.0-ás autóra csökkent is a biztosításom, amivel elégedett is voltam/vagyok.(hisz majdnem a felére ment le)

Ezek apróságok, jól tudom, de az emelkedés számomra drasztikus,aránytalan.

Nem értem, azon is gondolkoztam,hogy esetleg valamit elírok,félreértek egy kérdést ami miatt drágábbra jön ki?

Mire kell figyelni, melyik kérdések befolyásolják leginkább a végösszeget?

Balesetem nem volt, kárt nem okoztam sosem.

2017. márc. 18. 00:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Rengetegnek tűnik 1.6-os autóra 90ezer/év. Nekem is 1.6-os autóim voltak és ahogy mentem előre a bónuszban (most B3-ban vagyok) a kezdeti 70ezer/évről, mostanra kb. 50 ezer/évre ment le a biztosításom és ez sem egy túl látványos esés, mert közben folyamatosan drágultak a biztosítások.
2017. márc. 18. 01:31
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem csak a bónusz fontos a számolásnál.

Az életkor, a lakóhely is fontos módosító, pl. huszonéves budape4sti férfi fizet a legtöbbet, ha a többi adat ugyanaz, de egy negyvenes budapesti férfi már előnyösebb feltételekkel tud biztosítást kötni.

A kalkulációnál figyelembe veszik a statisztikát is: huszonévesek sokkal több balesetet okoznak, mint a negyvenesek... ugyanez az oka, hogy az időseknél ismét emelkedni kezd a biztosítás összege.

Mindehhez még rengeteg módosító kapcsolódhat, ilyen a jármű teljesítménye, de akár még a színének is lehet jelentősége.

2017. márc. 18. 01:50
 3/12 Beviz Elek ***** válasza:
Rengeteget számít a kor. 22 voltam, 1.6 benzin, A0 besorolás, 120ezer/év
2017. márc. 18. 06:13
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem emiatt volt mindig is anyám nevén az autóm. Jelenleg is. Immár 7 éve. 20 éves voltam, amikor vettem egy autót. 2 ezres motorral.

Rengeteg fiatalnak vannak a szülei tulajdonosnak bejegyezve pont emiatt, hogy olcsóbb legyen a biztosítás. Írasd anyud, vagy apud nevére! 30 éves kor felett SOKKAL olcsóbb.

Erre kell figyelni, ez befolyásolja nagyon, a kor. Nem is értem miért nem így csináltad alapból.

2017. márc. 18. 08:02
 5/12 anonim ***** válasza:

Evi 100-110 ezres biztositas fiatalon bonusz nelkul teljesen jo.....

Ez nincs havi 10ezer forint sem....

Nalunk igy is rendesen vicc hogy milyen olcsó a biztositas...tolunk nyugatra kb annyit fizetsz havonta euroban ahany kw-os az autod!

Azaz meg egy rossz 60lovas puntora is kb 45€/honap a biztositas.....ami kb 13500ft/hó

2017. márc. 18. 08:03
 6/12 Beviz Elek ***** válasza:

Sosem tudhatod mit hoz a jövő. Jelenleg speciel áldom az eget hogy otthon kifizettem.

Kibútoroztam Angolországba, biztosítás £1500/év bónusz 4-ben. Ha otthon nem perkáltam volna az elején hogy eljussak legalább eddig, akkor most lecumiznám magam.

2017. márc. 18. 08:10
 7/12 anonim ***** válasza:

Meg kell éljenek ők is valamiből.

A hiba ott van, hogy a nevedre irattad az autót. Mindig egy idősebb nevére, szülő vagy nagyszülő nevére kell.

Amúgy ha megnézed a külföldi biztosítási árakat, azt fogod mondani, hogy milyen olcsó itt nálunk a biztosítás.

2017. márc. 18. 09:45
 8/12 A kérdező kommentje:
Anyukám nem él, apám meg gyakorlatilag egy 5 éves szellemi szintjén lévő alkoholista, és mivel van banki tartozása (miért ne lenne, inni kell valamiből) azt hiszi,hogyha egy autót ráíratnak a nevére, akkor azt a bank elveszi tőle. (fizetve van a törlesztő, ezt valószínűleg valami hasonlóan okos alkoholista cimborája mondta neki)
2017. márc. 18. 10:51
 9/12 anonim ***** válasza:

Valamikor el kell kezdeni sajnos.

Én már B8-nál tartok, de most csere miatt párhuzamosan van meg a két kocsi, és az újra ugye A0-t fizetek (1.6 benzin), ez évi 38 ropi.

A B8-as (20 éves 1.5 benzin) 23 ezer/év.

2017. márc. 18. 11:23
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem fizetsz sokat.

Enyém 1.9-es, A0-s.

48 ezer egy évre.

Én

-férfi vagyok,

-44 éves,

-1995-óta van jogsim,

-falun lakom.

2017. márc. 18. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!